Књига "Тако је писао Лимун Папић" промовисана у Београду: Чување легенди од заборава

Милан Зубовић
Foto: Д. Драгичевић

БЕОГРАД - Књига "Тако је писао Лимун Папић" у издању "Гласа Српске" представљена је на 66. Међународном сајму књиге у Београду, на штанду Представништва Републике Српске.

Током више од 50 година успјешног рада Папић је иза себе оставио богату спортску архиву.

Дугогодишњи уредник спортске рубрике и новинар "Гласа" својим текстовима оставио је неизбрисив траг о највећим успјесима спортиста Бањалуке, али и бивше државе. 

Управо чланци о тим подвизима, али и симпатичне приче о догодовштинама кроз које су пролазили спортисти, чине главни садржај књиге. За аутора Татјану Папић Џакула промоција је била веома значајна.

"Ово је емотиван тренутак за мене, да промовишем књигу посвећену мом оцу. Током писања и прикупљања материјала имала сам велику подршку пријатеља и коаутора Жељка Тице, који ме је тјерао да не одустанем, јер је сваки текст и чланак враћао сјећање на оца и његов рад. Њему је породица била све, а на мене је пренио љубав према спорту и новинарству. Жељели смо да овом књигом и кроз објављене чланке сачувамо од заборава сјајне успјехе бањалучких спортиста и сјећање на легенде које се помало заборављају. Да подсјетимо на вријеме када су олимпијске, свјетске медаље освајане и долазиле у Бањалуку, уз жељу да то буде мотив новим нараштајима да се боре за своје снове. Захваљујем "Гласу Српске" на великој помоћи у вези са издавањем и промоцијом ове књиге" истакла је Папић Џакула. 

Лимун Папић није био само одличан уредник, већ и ментор бројним младим новинарима. Његове савјете и даље памте, а архива коју је годинама вриједно сакупљао и даље користе.

"Лимун је оставио неизбрисив траг у спортском новинарству Републике Српске. Готово да није било колеге који је почињао да ради у "Гласу", а да наш Моне за њега није имао савјет. Свима је желио помоћи и упутити нас у тајне новинарства. Уз њега су стасале генерације новинара који и данас раде у медијима широм Српске. Папић је био утемељивач манифестације Избор десет најбољих спортиста Босанске Крајине, која ће касније постати Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. О његовој визији довољно говори то да ће ове године бити одржан 69. Избор најбољих спортиста, а награда за најбољег спортског новинара носи његово име" рекао је уредник спортске рубрике "Гласа Српске" Дарко Драгичевић. 

Манифестација 12. децембра

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске за 2023. годину биће одржан 12. децембра у Банском двору. 

Припреме за 69. издање ове престижне манифестације већ увелико трају, а ускоро ће бити познато име предсједника и чланова жирија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана