Клинсман: Бразил највећи фаворит за освајање титуле на СП

Танјуг
Клинсман: Бразил највећи фаворит за освајање титуле на СП

ЦИРИХ - Њемачки тренер Јирген Клинсман сматра да фудбалска репрезентација Бразила има највеће шансе да освоји предстојеће Светско првенство у Катару.

“Имао сам велику срећу да сам учествовао на три Мундијала као играч и два као тренер. Веома сам срећан због тога”, рекао је Клинсман за званични сајт Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

Клинсман је као играч са Њемачком освојио титулу на СП 1990. године, док је као селектор са “панцерима” стигао до треће позиције на Мундијалу 2006.

“Предстојеће СП је прво које ће бити одржано на Блиском истоку. Биће то права прилика за људе широм свијета да посјете Катар. Сигуран сам да ће Катар, као и цио регион да се покажу у најбољем свијетлу. То ће бити турнир високог квалитета, а играће се на прелијепим стадионима”, додао је немачки тренер.

Он је истакао да је Бразил највећи фаворит за освајање Мундијала.

“Њемачка има добар млади тим. Може да стигне далеко, може и да освоји СП. Али, мој лични фаворит, којег волим да гледам већ годинама, посебно у квалификацијама, јесте Бразил. Импресиониран сам како су прошли кроз квалификације, посебно у Јужној Америци, које важе за најтеже. Они су посао урадили импресивно”, рекао је Клинсман.

Он је похвалио и фудбалску репрезентацију Аргентине.

“Наравно, сви навијачи се питају може ли Меси да донесе Мундијал Аргентини. То је његов велики циљ. Шта год да се деси, имаћемо драматичан Светски куп у Катару”, истакао је Клинсман.

СП ће бити одржано од 20. новембра до 18. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана