ККИ Врбас у Музеју спорта: Од трња до звијезда

Г. С.
ККИ Врбас у Музеју спорта: Од трња до звијезда

БАЊАЛУКА - Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је изложбу "Преко трња до звијезда" у Музеју спорта која је посвећена Кошаркашком клубу инвалида Врбас који ове године обиљежава двије деценије постојања.

- Задовољство ми је што сам са вама и знамо да институције треба да стоје на  рапсолагању спортским радницима посебно онима који су имали више потешкоћа. Та помоћ никад није онолика колику бисмо жељели да дамо и колика је потребна, али је битно да смо изградили однос и да се разумијемо. Захвална сам што проносите славу Републике Српске гдје год да одете. Захвална сам што се посветили нечему што је друштвено корисно, што радите на реахабилитацији и на крају што играте за Републику Српску. Моје покровитељство у вези са вашим догађајима је кап у мору, али оно што могу истаћи је да можете рачунати на то и да желимо и да повећамо помоћ - истакла је Жељка Цвијановићева.

Предсједник ККИ Врбас Маринко Умичевић је нагласио како је поносан на све ште је урађено за минуле двије деценије.

- Прије свега желим да се захвалим предсједници као и мојим играчима што ме трпе свих ових 20 година. Хвала и директору СЦ "Борик" Ненаду Талићу, Бранкици Баврлић, те Бојану Гарићу и другима који су учествовали у припреми ове изложбе. Сјећам се прве утакмице коју смо изгубили 6:4 од Марибора. Ми сада не можемо да завршимо утакмицу без 70 поена. Данас смо неприкосновени у БиХ, а на прагу смо и титуле у Бауерфеинд лиги. Није лако бити шампион у БиХ у било којем спорту посебно инвалидном. Ми смо мултинационална екипа, за нас од првог дана играју и Хрвати и Бошњаци, ми смо Југославија у малом - рекао је Умичевић.

Директор СЦ "Борик" Ненад Талић је нагласио да је урађена велика ствар по питању поставке посвећене ККИ Врбас.

- Задовољан сам што смо отворили још једну изложбу спорта. Честитам Маринку Умичевићу који је имао визију са својим људима на свему што је учинио за спорт, за добро које је учинио у свим аспектима. Хвала и предсједници Републике Српске на помоћи коју пружа свим клубовима и наравно Спортском центру "Борик" - изјавио је Талић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана