ККИ "Врбас" путује у Русију: По трофеј у Казањ

Дарко Драгичевић
ККИ "Врбас" путује у Русију: По трофеј у Казањ

Експедиција Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ у недјељу, 26. маја путује у Казањ гдје ће наступити на престижном турниру кошарке у колицима.

Бањалучани ће 28. маја одиграти два сусрета, први у 10 часова против екипе Шанс, а другу од 14 часова када ће им ривал бити домаћин Крила Барсе. Између ова два сусрета снаге ће одмјерити Крила Барсе и Шанс која долази из Тјумења, града у Русији који је административни центар Тјумењске области.

По заврштеку посљедње утакмице биће обављено свечано проглашење побједника и додјела других признања. 

- Идемо са циљем да освојимо трофеј и у руском граду Казању. Тамо нас чекају наши спортски пријатељи из Крила Барсе са којим смо се побратимили када су они прошле године били наши гости. Надам се да их можемо и сада побиједити баш као и другу екипу која је за нас у овом тренутку непознаница. Не идемо у најјачем саставу, али се и поред тога надамо најбољем на овом турниру на који нас је позвао прослављени кошаркаш Андреј Кириленко, данас предсједник Кошаркашке федерације Русије – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник ККИ „Врбас“.

Бањалучани ће на овом такмичењу учествовати и у баскету 3x3 који је на програму 30. маја. 

- Вјерујемо да ћемо бити успјешни и у баскету, као и у такмичењу „пет на пет“. Мотива имамо, уз наш неспорни квалитет и све то гарантује да се можемо као побједници вратити из Русије – саопштила је Биљана Недић, капитен вишеструких шампиона НЛБ лиге и БиХ.

Из Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ захвалили су се предсједнику Републике Српске Милораду Додику, премијеру Радовану Вишковићу, градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу који су пружили потребну помоћ за одлазак на турнир у далеки Казањ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана