ККИ „Врбас“ прославља 22. рођендан: Витрине препуне трофеја

Г.С.
ККИ „Врбас“ прославља 22. рођендан: Витрине препуне трофеја

Кошаркашки клуб инвалида „Врбас“ обиљежава истински јубилеј – 22. године успјешног постојања и рада. Све је почело на Петровдан, 12. јула 2002. године када је све договорено у некад чувеном етно бифеу „Медо“. Покретач ове лијепе спортске приче  био је Маринко Умичевић који од првог дана, па све до данас обавља функцију предсједника клуба.

- Сваки почетак је тежак, па тако и овај наш. Ништа нисмо имали, а добро је познато како је кошарка у колицима прилично скуп спорт. Ишли смо корак по корак да бисмо за ове 22 године много тога направили. Сада се можемо похвалити чињеницом да само у опреми имамо вриједност од 300 хиљада марака, али и да је екипа на терену остварила итекако значајне резултате. Морам истаћи да сам поносан на играче које предводио капитен Биљана Недић – рекао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба „Врбас“.

За преко двије деценије постојању у овом клубу могу се похвалити да су десет година узастопни шампиони БиХ, да су осам пута освајали регионалну НЛБ лигу, да су вишеструки шампиони и побједници Купа Републике Српске и петероструки освајачи Купа БиХ, да су до сада узели 64 званична трофеја

- Мало ко се може похвалити оваквим успјесима. Имали смо и прилично добре наступе и на међународној позорници гдје смо били побједници квалификационог турнира Евролиге 2 и Евролиге 3, те да је екипа донијела велики број трофеја са бројних турнира на којима је учествовала широм Старог континета. Шлаг на торту је недавно гостовање у руском граду Казању у којем смо такође оставили сјајан утисак – додао је Умичевић.

Први човјек клуба истиче да су играчи на свим наступима на достојанствен начин репрезентовали ККИ „Врбас“, али и Бањалуку и Републику Српску, те да и ради тога заслужују много већу пажњу надлежних институција.

- Ми се боримо против одређених баријера и нажалост морам рећи да је још присутна дискриминација према инвалидном спорту. Сигурно је да ћемо све учинити да ово превазиђемо и надам се да ћемо у томе успјети и валидни и инвалидни спорт треба да се изједначи - додао је Маринко Умичевић.

Највећи спонзор клуба у протекле 22 године била је Творница обуће „Бема“, док је значајна новчана средства лично издвојио и Маринко Умичевић. Било је ту још неколико спонзора, а треба издвојити подршку градских и републичких власти прије свих предсједника и премијера Републике Српске Милорада Додика, односно Радована Вишковића као и Жељке Цвијановић, српског члана Предсједништва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана