ККИ „Врбас“ прославља 21. рођендан: Године обиљежене трофејима

Г.С.
ККИ „Врбас“ прославља 21. рођендан: Године обиљежене трофејима

БАЊАЛУКА - Кошаркашки   клуб   инвалида   „Врбас“   обиљежава   вриједан   јубилеј   –   21.   годину постојања и успјешног дјеловања. Ова лијепа прича о бањалучком трофејном клубу почела је да се исписује на Петровдан, сад већ помало давног 12. јула 2002.године.

Договор о формирању клуба пао је у чувеном етно бифеу „Медо“. Главни иницијатор   био   је   Маринко   Умичевић   који   од   првог   дана   обавља   функцију предсједника клуба којег је основао заједно са Славком Шимићем и двојицом људи којих   нажалост   више   нема   међу   живима:   Гораном   Крсмановићем   и   Луком Јеличићем.

- Увијек се радо сјећам нашег почетка који је био изузетно тежак. Кошарка у колицима је напоран и захтијеван и поприлично скуп спорт. Ништа није било лако, али ишли смо полако и сигурно и резултат свега тога су бројни трофеји које је екипа остварила у Републици Српској, БиХ, региону и широм Европе на чему самитекако поносан. Овом приликом желим да свим нашим играчима, стручном штабу и бројним пријатељима честитам јубилеј – истакао је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“.

Преко трња до звијезда, како је наслов књиге о развоју  клуба и који је имао допуњено издање, а баш такав је био пут ККИ „Врбас“.

– Кренули смо из ничега, а данас само у спортској опреми имамо вриједност од 300.000   марака.   Када   су   резултати   у   питању   треба   истаћи   да   смо   девет   пута узастопно шампиони БиХ гдје смо пет пута славили у куп такмичењу, имамо седам трофеја  у  НЛБ   лиги   и један   у   Бауерфајнд  регионалној  лиги,  уз   све то вишеструки  смо  прваци  и  освајачи  Купа  Републике  Српске.  Имали  смо  запажене наступе и на међународној сцени на којој смо, између осталог, били побједници квалификационог турнира Евролиге 2 и Евролиге 3 и велики број тријумфа на разнимјаким  међународним турнирима. На свим поменутим такмичења на достојанствен начин   репрезентовали смо  клуб,  Бањалуку  и   Републику Српску  -  додао  је Маринко Умичевић.

ККИ Врбас је у досадашњем раду имао подршку од неколико спонзора, а посебно се издваја Творнице обуће „Бема“, док је највише средстава из сопственог џепа издвојио Маринко Умичевић. Није изостала подршка ни опд градских и републичких власти прије свих од предсједника Републике Српске Милорада Додика као и Жељке Цвијановић, српског члана и предсједавајућег  Предсједништва  БиХ,  те  од Владе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана