ККИ Врбас освојио друго мјесто у Казању

Дарко Драгичевић
ККИ Врбас освојио друго мјесто у Казању

Кошаркашки клуб инвалида Врбас није успио да дође до трофеја на јаком турниру у Казању. У мечу одлуке изгубили су од Крила Барсе 72:70.

Домаћи су послије првих пет минута водили 8:4 и тајм-аутом реаговао је тренер Матић. То је дало резултат јер је минут касније било 8:8.

Потом је услиједио преокрет захваљујући Демировићу који је једини погађао у првом периоду и на семафору је стајало 16:13.

Руси су тројком Кочекова успјели да поравнају на 16:16 што је био резултат прве четвртине. Дуго је у другом периоду било неизвјесности, да би домаћи у финишу стекли предност од девет разлике, 41:32.

Иако су домаћи на почетку трећег периода водили 43:32 то није деморалисало Бањалучане који су почели да играју боље.

Тако су 33.минути повели 61:59 и до самог краја водила се велика борба. Послије истинске драме, гдје су мало и судије донијели неке чудне одлуке, Крила Барсе је побиједила 72:70.

Владимир Кучев убацио је 19 поена, док је код Врбаса сјајан био Адемир Демировић који је дао 41 поен. У идеалну петорку ушли су Владо Шврака и Адемир Демировић, док је МВП Василиј Кочеков. На церемонији Маринко Умичевић захвалио се домаћину и уручио им поклоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана