ККИ „Врбас“ на искушењу у Подгорици

Дарко Драгичевић
ККИ „Врбас“ на искушењу у Подгорици

БАЊАЛУКА - Послије двомјесечне паузе играчи Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“ настављају такмичење у оквиру регионалне НЛБ Wheel лиге.

Већ у суботу, 10. фебруара наступиће у Подгорици гдје ће одиграти два изузетна тешка меча и то против ОСИ Парамонта који је силно појачан као и ККИ Загреб.

-Екипа је добро радила у мини-паузи, било је мало више паузе због празничних дана у јануару. И поред тога вјерујем да ће спремно ући у наредна два окршаја. Евидентно је да наш тим чека велико искушење, јер неће бити нимало лако како против Подгоричана исто тако и када се ради о дуелу са старим ривалом из Загреба. Оно што се сви надамо, а то је, да можемо остварити обје побједе у овим сусретима - оптимиста је Маринко Умичевић, предсједник Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“.

Мало је недостајало да екипа одустане од пута у Црну Гору, разлог је тешка финансијска ситуација.

Клуб није добио новчану подршку од Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Само је за два ноћења са исхраном било потребно издвојити пет и по хиљада марака, а онда је поново из сопственог џепа ствар ријешио Маринко Умичевић.

- Мислим да то више нема смисла, јер играчи које на терену предводи капитен Биљана Недић заслужују пажњу од ресорног Министарства Владе Републике Српске која је прошле године изостала. До сада су наши кошаркаши безброј пута на најбољи начин репрезентовали град Бањалуку и Републику Српску. Освојили су прегршт медаља и трофеја, и због свега тога треба да имају велику подршку. Нисам могао дозволити бруку и обезбиједио сам потребан новац за одлазак у Подгорицу - закључио је Маринко Умичевић.

Све утакмице наредног 3. кола НЛБ Wheel лиге играју се у суботу, 10. фебруара у дворани Верде у Подгорици у којима се састају: ККИ „Врбас“ – КК ОСИ Парамонт (11.30), ККИ Загреб – КИК „Змај“ (13.15), КК ОСИ Парамонт – КИК „Змај“ (15), ККИ „Врбас“ – ККИ Загреб (16.45).

ККИ „Врбас“ је у првом колу био слободан, док је у другој рунди побиједио прошлосезонског шампиона КИК „Змај“ 70:55, у утакмици која је одиграна у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана