Кошаркашки клуб инвалида Врбас: „Евролига 1“ у Бањалуци

М.З.
Кошаркашки клуб инвалида Врбас: „Евролига 1“ у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Кошаркашки клуб инвалида „Врбас“ од 9. до 12. марта 2023. године биће домаћин „Евролиге 1“ кошарке у колицима.

Осим вишеструких шампиона НЛБ лиге, БиХ и Републике Српске на овом изузетно јаком и квалитетном такмичењу учествоваће: њемачки Келн, Падова Милениум Баскет из Италије и Лондон Титанс (Енглеска) и ДеВеДо (Холандија).

- Ми смо почаствовани што смо од IWBF добили организацију овог реномираног такмичења. Све је то резултат нашег дугогодишњег рада и остварених резултата, али и чињенице да смо својевремено добили чисту десетку за организацију једног од такмичења под ингеренцијом IWBF. Вјерујем да ће наши играчи остварити добар резултат иако ће против себе имати изузетно јаке екипе – истакао је Маринко Умичевић, предсједник ККИ „Врбас“.

Бањалучани су једини клуб, не само из Републике Српске и БиХ, већ из цијелог региона, па и шире који ће играти на Евро сцени када је ријеч о кошарци у колицима. Иначе, ради се о готово идентичном такмичењу у којем наступају кошаркаши Игокее из Александровца. Овом треба додати и податак да ККИ „Врбас“ тренутно заузима 23 мјесто од 3.200 клубова што је за сваку похвалу.

- Сада нам предстоји разговори са Владом Републике Српске као и Градом Бањалука од којих очекујемо подршку у организацији. Нема сумње да ћемо бити одлични домаћини и овог пута и да ћемо свима доказати да се у Бањалуци и Републици Српској води рачуна о особама са посебним потребема – додао је Маринко Умичевић.

Дугогодишњи члан ККИ „Врбас“ и њен капитен Игор Игњатовић као координатор је у сталном контакту са људима из IWBF. Оно што је још познато, а то је, да ће комесар лиге бити Luc De Knock из Холандије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана