КК Олимп пише лијепу причу на истоку Републике Српске: Кошаркаши дигли Шековиће на ноге

Душан Репија
КК Олимп пише лијепу причу на истоку Републике Српске: Кошаркаши дигли Шековиће на ноге

ШЕКОВИЋИ - Кошарка у Шековићима нема изразито дугу традицију, али су захваљујући ентузијастима из КК Олимп утакмице овог клуба постале прави празник и мјесто окупљања доброг дијела мјештана.

Ова изразито неразвијена општина у источном дијелу Српске има спортске колективе у складу са својим могућностима, али су у Олимпу одлучили да покушају направити искорак. За сада им одлично иде - први су на табели Друге лиге центар са скором 9-1 и не крију да је циљ пласман у виши ранг. И све то у дебитантској сезони, пошто су тек минулог љета послије двадесетак година паузе формирали сениорски тим.

- Не могу да кажем да се нисмо надали добрим резултатима, али признајем да смо и сами себе изненадили. На одличном смо путу, минулог викенда смо славили у Бијељини и направили велики корак ка првом мјесту пред разигравање. Надам се да можемо ући у Прву лигу, имамо све услове, а велики вјетар у леђа даје нам наша публика - рекао је кошаркаш Олимпа Петар Влачић.

Управо је атмосфера на домаћим, али и на гостујућим утакмицама посебна прича.

- Имамо функционалну и добро опремљену дворану са 500 сједећих мјеста у којој се­ редовно окупи око 350 гледалаца. Оборили смо и рекорд када смо подијелили 427 улазница што је у односу на број становника општине стварно сјајна посјета. Поред средстава из буџета општине, главни спонзор Жељко Лазић брине да нам ништа не недостаје. Препознао је и тај моменат да смо прави хит, па за свако гостовање обезбиједи аутобус тако да нас и на утакмицама на страни бодри бар педесетак навијача - наставља Влачић.

Кошаркашки клуб Олимп ове године слави 20. рођендан, а до сада је кроз њега прошло више од 400 дјечака и дјевојчица. Сениорски тим тренутно броји двадесетак чланова, а још 75 чини млађе категорије.

- Тренер Зоран Василић ради одличан посао и држи нас на окупу. Половину првог тима чине момци из Шековића, четворица су из Власенице, а тројица из Зворника. Сви играмо из љубави, волимо такмичење и посебно смо срећни када видимо да сваки наш поен, а посебно побједа разгали срца навијача. То је нешто на шта смо поносни - закључио је Влачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана