КК Црвена Звезда огласила се саопштењем послије утакмице

Срна
Foto: Старспорт

БЕОГРАД - Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс огласио се саопштенјем након синоћнје утакмице наводећи да је “приморан да упозна јавност са деталјима који су довели до линча који је наш први тим са стручним штабом и малобројном делегацијом доживео у среду увече”.

Како се наводи, “КК Црвена звезда мтс такође је изненађен да у делегатском извештају Милана Крнете нема бројних „ситница” - топовских удара, увреда лица која немају никакве везе са утакмицом и АБА лигом, увредљив транспарент репрезентативцу ове земље Николи Калинићу, бацање мобилних телефона и кеса са пљувачком на делегацију нашег клуба”.

“Немамо ни одговор ко је дозволио да се у халу пусти скоро 2.000 људи преко капацитета дворане (ако не и више) чиме су створени немогући услови за одигравање утакмице, а кондензација је на мерачима влаге била преко 88 посто?

Питамо се и докле ће мете увреда бити и људи који немају никакве везе са утакмицама и АБА лигом: попут председника државе, прослављеног репрезентативца наше земље и њихове супруге и деца, коначно и супруге председника клуба? Те увреде трају годинама, нико од надлежних институција никада се није огласио”, наводи се у саопштењу КК Црвена звезда.

Наводи се да је КК Црвена звезда приморан да се брани саопштењима, “да нас не би стављали у исти кош, како то раде већ по команди „обојени” колумнисти и дежурни мрзитељи”.

Како из клуба наводе током купа Радивоја Кораћа у Нишу упутили су отворени позив представницима Партизана да сједну за заједнички за сто и почну да рјешавају нагомилане проблеме који, како кажу, нису од јуче, нити ико може да их отклони за годину дана.

“Нисмо добили позитиван одговор, већ немушто објашњење и помало безобразан одговор спортског директора КК Партизан”, наводи се у саопстењу.

У саопштењу указују и на дешавања „иза завесе”, почев од провокација на другој утакмици директора Зорана Савића и појединих лица која су била са делегацијом тог клуба а немају никакву функцију у КК Партизан, појединих играча, па до покушаја да се утиче ко ће, када (изгледа и како) да суди финалне утакмице”.

“Понављамо, за све што се буде дешавало у наставку ове серије одговорност ће бити искључиво на руководству АБА лиге и КК Партизан НИС!”, закључује се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана