Кирјос подржао избацивање навијача због Новака: Не могу да пређу границу, он је највећи у историји

ГС
Foto: Танјуг/АП

Послије објаве да ће навијачи који звижде или на било који начин вријеђају Новака Ђоковића бити избачени са мечева Аустралијан опена, ту идеју подржао је и аустралијски тенисер Ник Кирјос.

Кирјос сматра да Новак није прекршио никаква правила и да када је на терену не би требало да трпи увреде.

Крег Тајли, директор Аустралијан опена, није сигуран како ће публика на Аустралијан опену реаговати на повратак Новака Ђоковића па је јасно пред почетак првог Гренд слема у сезони ставио до знања да ће свака непријатност коју играчи на челу са Новаком трпе бити оштро кажњена.

Звиждуци и све оно што прелази линију "здравог навијања" неће бити дозвољено, па ће тако према ријечима Тајлија навијачи који пређу границу бити избачени.

Одлуку је подржао и Кирјос који је прошле године у току Новакове драме у Аустралији стао уз српског тенисера када су и прекинули "непријатељство" и побољшали односе.

Аустралијски тенисер истакао је да тенисер који је један од највећих спортиста свих времена не смије да трпи лош третман на мјесту гдје је освојио девет трофеја.

- Он јури ствари које спортисти ријетко могу да јуре, он је један од највећих спортиста свих времена, не само на тениском терену. Знам да ће бити људи који неће жељети да он побиједи, али мислим да једноставно не могу да пређу ту границу као навијачи - истакао је Кирјос.

Ник је додао да Новак није прекршио ниједно правило у Аустралији, преноси Спутњик.

- Знам да ће људи увијек имати некога кога мрзе на терену и некога кога воле. Ја сам играч који томе присуствујем свуда. Само бих рекао да Новак овде није прекршио ниједно правило - подсјетио је Кирјос.

Српски ас и Кирјос одиграће ревијални меч пред почетак Аустралијан опена у петак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана