Киријос се повукао са Аустралијен опена због повреде кољена

Танјуг
Киријос се повукао са Аустралијен опена због повреде кољена

МЕЛБУРН - Аустралијски тенисер Ник Киријос повукао се данас са Аустралијан опена због повреде кољена.

Киријос, који је у финалу Вимблдона прошле годне поражен у дуелу са Новаком Ђоковићем, требало је да сутра у 1. колу Аустралијан опена игра против Руса Романа Сафиулина.

Кирјос рекао да је морао да се повуче са првог гренд слем турнира сезоне, Аустралијан опена због повреде менискуса кољена.

-Сломљен сам потпуно. То је мој домаћи турнир гдје сам побиједио у дублу и вероватно играо најбољи тенис у свом животу. Све што могу да урадим јесте да се вратим. То је брутално. Био сам веома строг према себи послије Ју-Ес опена и заиста сам покушао да урадим праве ствари како бих овде стигао у најбољој форми. Вратићу се да играм на најбољем нивоу - рекао је Кирјос, преносе медији у Мелбурну.

Физиотерапеут аустралијског тенисера Вил Махер рекао да је егзибициони меч са Новаком Ђоковићем био само проба за Кирјоса.

-Дали смо шансу кољену, али бољело га је на сваком тренингу. Није то повреда која ће му угрозити каријеру, али жељели смо да избјегнемо да се погорша. Врло је реално да се врати за Индијан Велс - додао је Махер.

Умјесто Кирјоса у првом колу турнира у Мелбурну ће играти Денис Кудла против Романа Сафиулина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана