Кик-боксер Никола Дробњак: Нећу омирисати рукавице мјесец дана

Душан Репија
Кик-боксер Никола Дробњак: Нећу омирисати рукавице мјесец дана

ЗВОРНИК - Кик-боксер Никола Дробњак полако сабира утиске након што је на фантастичан начин стигао до титуле професионалног првака Европе у WAKO про федерацији, а послије одмора и скупљања енергије спреман је да нападне и свјетски трон.

Владар категорије до 81,4 килограма не крије да је пресрећан због чињенице да је у свом граду освојио појас, признајући да је осјећао велики притисак неколико дана пред меч са Димитром Гјоргијевим.

- Иако сам мислио да нећу подлегао сам притиску четири-пет дана пред борбу. Тијело није издржало, добио сам температуру, био на антибиотицима, али је на сам дан меча све прошло као руком однесено. Знао сам колики је улог и нисам дозволио да ми било шта скрене фокус са меча. Посебно сам срећан што смо у Зворнику направили спектакл, подигли смо организацију не на један ниво, него на три изнад свега што је виђено на нашим просторима до сада. Чак и они скептични били су срећни како је све протекло, а највеће заслуге за то иду првом човјеку организације Огњену Павловићу - рекао је Дробњак за “Глас Српске”.

Ривал из Сјеверне Македоније није имао никакве шансе. Био је то њихов трећи окршај и друга побједа Дробњака који се на најбољи начин реванширао Гјоргијеву за пораз у финалу аматерског Свјетског првенства.

- Било је јако тешко јер је Гјоргијев врло “намазан” борац који никада није добио неке велике батине. Ипак, није имао гдје да мрдне. Атмосфера ме није понијела, био сам врло сконцентрисан на оно што ме чека. Најтеже се борити у свом граду, али сам искористио енергију са трибина и држао све у својим рукама. Противник ми је спортски честитао, велики је спортиста и један од ријетких који има ту врсту интелигенције и ван ринга. Тражили су реванш у Скопљу, рекао сам им да нема проблема, али да бар мјесец дана нећу омирисати рукавице. Заиста сам дао све од себе у посљедњих пет мјесеци, али се све исплатило - истакао је Дробњак.

Литре зноја и одрицања никада се неће исплатити у финансијском смислу пошто и најбољи борци свијета у овом спорту тешко могу да живе само од премија за мечеве. Амбиција и задовољство оно су што покреће Дробњака, иначе дипломираног дефектолога који је запослен у Центру за социјални рад.

- Сада се отвара могућност да нападнем и свјетски трон што би значило и нешто више новца, али је то опет врло мало с обзиром на оно колико дајемо себе - нагласио је Дробњак.

Титулу шампиона Европе, али и свијета у лоу кику са ових простора први је освојио Драженко Нинић.

- Дража је легенда, према мом мишљењу највећи спортиста Републике Српске икада. Тачно је да имамо славније који наступају за нашу земљу Србију. Бити уз раме с њим велика је ствар, а ја се надам да ћу освојити и свјетску круну као што је и он то урадио. Оно што је он направио је историја, нико не моће да му одузме титуле, баш као ни мени. Имао је сигурно већу подршку на свом путу, град и републику иза себе, ја имам доста мању, али имам групу сјајних момака око мене - нагласио је Дробњак.

Напад на свјетску круну идући је циљ, а шампион Европе има само једну жељу.

- Уколико дође до тог меча желим да га радим у Зворнику. Зашто бих то урадио било гдје друго. Показали смо да можемо изнијети организацију великог догађаја. Госте смо смјестили у лијепим хотелима, дворана је овако била пуна само када се одржава неки политички митинг... Понекад не треба ни бити скроман, 2.000 људи дошло је због мене, вратио сам им на најбољи начин, а надам се да ћемо заједно славити и свјетски трон - закључио је Дробњак.

Касно за Игре

Кик-бокс WAKO про федерација од прошле године је уврштена у породицу олимпијских спортова и велика је вјероватноћа да ће овај спорт бити у програму игара.

- Мислим да је касно за то. Имам 35 година, а минималне, готово никакве шансе су да кик-бокс буде уврштен за игре у Паризу 2024. Мало ме је понијело прошле године када сам освојио вицешампионску титулу првака свијета, рекао сам да ћу дати све од себе да одем на игре, али су из ове перспективе шансе минималне - свјестан је Дробњак.

Ракочевић

Велики пријатељ и подршка Дробњаку на његовом путу је легендарни кошаркаш Игор Ракочевић.

- То је човјек коме сам се дивио, мој омиљени спортиста. Три пута се враћао у Звезду, три пута био најбољи стријелац Евролиге. Сјећам се да сам купио његов дрес умјесто одијела за матуру. Упознали смо се прије неких пет-шест година и од тада смо нераздвојни. Помаже ми шта год треба, имам кључеве његовог стана у Београду, увијек ми је при руци. Велики шампион и велики човјек - нагласио је Дробњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана