Кик-боксер Никола Дробњак: Борићу се да побједнички појас остане у Зворнику

Срна
Кик-боксер Никола Дробњак: Борићу се да побједнички појас остане у Зворнику

ЗВОРНИК- Кик-боксер из Зворника Никола Дробњак изразио је вечерас наду да ће побиједити свог противника Димитра Георгијева из Сјеверне Македоније за титулу шампиона Европе у овом спорту.

-Ко побиједи биће велики побједник, али ћу се потрудити да то будем ја - рекао је новинарима Дробњак у Зворнику уочи сутрашњег меча.

Истичући да је противник у мечу оличење спортског човјека који има успјешну каријеру, Дробњак је рекао да ће у сутрашњем финалном мечу дати све од себе да побиједи и да побједнички појас остане овдје у Зворнику.

-Припреме сам успјешно привео крају, посебно оне које сам обавио са тренером Зораном Барчуловом у Ветернику, код Новг Сада и Академији борилачких вјештина у Зворнику - рекао је Дробњак.

Он је нагласио да има апсолутно самопоуздање и да код њега постоји нека позитивна трема, која се у спорту не смије изгубити.

Дробњак каже да се догађаји овог нивоа углавном организују у Београду, Новом Саду или Бањалуци, али да му је драго што се бори баш у Зворнику - свом граду и пред својом публиком.

Георгијев је рекао да је редовно тренирао и да очекује да побиједи Дробњака, дугогодишењег колегу и искусног борца.

-Мислим да ће то бити одлична борба и за публику, што је јако битно - каже Георгијев и наглашава да ће то бити квалитетан меч.

Говорећи о досадашњим сусретима са Дробњаком, Георгијев је навео да су до сада имали два меча, од којих је први припао Дробњаку, а други њему у финалној борби у Италији на Европском првенству у кик-боксу.

-Ово ми је прва шанса за професионалну титулу и надам се успјеху - истиче Георгијев.

У зворничком Рекеативно спортском центру сутра ће бити одржан меч за титулу професионалног првака Европе у кик-боксу на коме ће наступити вицешампион и шампион Европе у овом спорту Никола Дробњак и Димитар Георгијев.

Прије финалне борбе између Дробњака и Георгијева, која почиње у 20.00 часова, биће одржано седам мечева, на којима ће, између осталих, наступити у женском мечу репрезентативке БиХ и Црне Горе, док ће у осталим борбама наступити мушкарци.

Дробњак је раније рекао да је ова спортска дисциплина ушла у Међународни олимпијски комитет, тако да се ради о најозбиљнијој Кик-бокс организацији у свијету.

Покровитељи ове манифестације су Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и град Зворник.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана