Кик – боксер Милан Бабић међу осам најбољих у Европи

Милош Васиљевић
Кик – боксер Милан Бабић међу осам најбољих у Европи

АНТАЛИЈА – Кик - боксер Милан Бабић члан КБК "Тигар" из Гацка пласирао се јутрос међу осам најбољих бораца Европе у турској Анталији под заставом Србије у категорији 75 кг дисциплина лоу кик.

Он је на почетку шампионата Старог континента био бољи од Бугарина Христоа Христова, а у борби за полуфинале у рингу ће рукавице укрстити са представником Израела Сакасом Лоаијем.

Тренер КБК "Тигар" Веселин Ђуричић рекао је за " Глас Српске" да је ово велики успјех ако знамо каква је конкуренција на европској смотри у Турској.

Он наглашава да Бабић наступа за репрезентацију Србије будући да  кик -бокс савез Српске и кик - бокс савез Србије имају потписан протокол о сарадњи да наши такмичари могу наступати под заставом Србије.

- Бабић ради у категорији до 75кг дисциплина лоу кик. Свака побједа је огромна на скупу најбољих европских кик - боксера, а одлично је кренуо. Медаља било кога сјаја била би  златна. С обзиром на то да Бабић има веома тешке услове у којима ради сам одлазак на Европско првенство за нас је успјех - додао је Ђуричић.

Подсјећамо, Бабић је актуелни првак Балкана а златном медаљом окитио се овог љета у Краљеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана