Кик-боксер Хектора Чедо Пантић славио још једну побједу: Крчим пут ка титули шампиона свијета

Дарко Пашагић
Кик-боксер Хектора Чедо Пантић славио још једну побједу: Крчим пут ка титули шампиона свијета

ЛАКТАШИ - Послије друге побједе у само шест дана најбољи кик-боксер Балкана у својој категорији, члан Хектора, Чедо ТДИ Пантић био је презадовољан и рекао је да је ово само почетак пута ка свјетским успјесима.

Он је у предивном амбијенту свечаног салона “Феликитас” у Романовцима код Лакташа у главној борби вечери једногласном одлуком судија савладао Румуна Еугена Јоргулескуа.

- Имао сам много проблема послије короне. Ослабило ми је срце, данас не бих смио бити у рингу, тако су ми рекли љекари, не бих смио ни тренирати. Прави шампиони се показују кад је најтеже. Мислим да имам све карактеристике да будем најбољи. Запамтите, за три године постаћу свјетски шампион у Глори организацији. Сада имам 25, моје вријеме долази. Позив у Глори сам добио, али желим тамо да идем када будем потпуно спреман. Видјели сте овај наш догађај, не би га се нико постидио. Све је било на свјетском нивоу, од бораца до организације. Срећан сам што се поново борим, желим нови меч - рекао је Пантић.

Члан бањалучког Арес Џима Данило Тошић поражен је од одличног Јунута Бусуика. Млади Румун се представио у врхунском издању и славио је прекидом у трећој рунди. Атмосферу су до усијања довели тешкаши Србин Страхиња Митрић и Хрват Младен Кујунџић. Овај меч најављен је као љепотица вечери и борци су оправдали очекивања. У девет минута правог “рата” у рингу славио је Митрић.

- Кујунџић је уз Томаша Хрона најбољи борац против којег сам се борио и честитам му што је извукао најбоље из мене. Ово је једна од двије најбоље побједе у мојој каријери. Њега сам гледао као станицу на путу ка врху. Нећу се зауставити све док не постанем најбољи на свијету. А ако желиш да будеш најбољи, онда мораш да се тучеш са таквима - рекао је Митрић.

И други борац из КБС Хектор Дамјан Савановић однио је јуначку побједу. На бодове је славио против Јовице Крџића из Србије. Црногорац Мирослав Вујовић уписао је побједу против Виктора Васића из Бијељине. Поражен је и други Бијељинац Јасмин Рамић, кога је нокаутирао Душан Радовић из Србије. Марко Гермек (Србија) је одлуком судија побиједио Расима Алуновића (БиХ). У уводном мечу вечери видјели смо будућност кик-бокса Републике Српске. Члан Арес Џима Давид Јовичић тријумфално је завршио меч против Раде Старчевића из модричке Гвардије.

Похвале са свих страна

Велику заслуге за беспрекорну организацију ревије “Хектор фајт најт два” припадају оснивачу и главном тренеру Клуба борилачких спортова Хектор Предрагу Станковићу.

- За организацију су могле да су чују само похвале. Борци су о овом догађају говорили у суперлативу и то је оно на шта смо сви у Хектору поносни. Најбољи кад је најтеже, то је наш слоган и мислим да смо показали да у овако тешким тренуцима може да буде организован догађај на свјетском нивоу - рекао је Станковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана