Кик-боксер гатачког "Тигра" Матеј Мучибабић освојио Свјетски куп у Будимпешти

Милош Васиљевић
Кик-боксер гатачког "Тигра" Матеј Мучибабић освојио Свјетски куп у Будимпешти

БУДИМПЕШТА - Члан Кик-бокс клуба "Тигар" из Гацка Матеј Мучибабић освојио је титулу шампиона на Свјетском купу у Будимпешти у категорији до 75 килограма, као млађи јуниор у дисциплини К1.

Такмичење које је одржано од 15. до 18. јуна у главном граду Мађарске, потврда је да је момак без конкуренције у својој конкуренцији и ван Старог континента. Још се нису слегли утисци, након још једног успјешног турнира. Матеј Мучибабић наглашава за "Глас Српске" да је пред њим још пуно рада како би остварио све циљеве, а такмичење из Мађарске и освајање Свјетског купа остаће му у сјећању као једно од дражих до сада.

- У Будимпешти је било одлично, прегршт врхунских такмичара уз организацију на највишем нивоу. Срећан сам што сам још једно такмичење завршио као првак. Четири дана у главном граду Мађарске за мене је једно ново искуство, иако сам имао малу повреду она ме није спријечила да дам све од себе и будем бољи од конкуренције - рекао је Мучибабић.

Како и сам наглашава и припрема за ово такмичење била је специфична.

- За овај свјетски куп нисам се спремао као за свако такмичење јер сам имао повреду ноге. Радили смо лагане тренинге због те повреде коју сам задобио на првенству Србије. На тренинзима смо одржавали форму, килажу и спремали тактику за мечеве - додао је Мучибабић.

Задовољство не крије ни тренер Веселин Ђуричић. Према његовим ријечима, учешће је узело више од 2.000 такмичара, а Мучибабић је доказао да је без премца у својој конкуренцији.

- Квалитет бораца је превазишао сва очекивања, били су врхунски мечеви у рангу Свјетског првенства. Он је ове године био првак Србије у дисциплинама лоу кик и К1, а бити првак Србије значи бити међу најбољим на свијету. Освојио је европске купове у Београду и Сарајеву и сада Свјетски куп у Будимпешти, слиједи нам Европско првенство за кадете и јуниоре које се одржава крајем августа у Истанбулу - рекао је Ђуричић. Како каже велика жеља за радом и "агон" који посједује сваког дана, јесте оно што Матеја Мучибабића одваја од других и зато је најбољи.

- Од свих врхунских бораца што је наш клуб изњедрио, он посједује спортску дрскост, нема респекта ни према ко­м борцу, има глад за побједама. Мучибабић је без премца у свијету у своме узрасту. Имамо план да уз божју помоћ сезону завршимо без пораза и да будемо први на свјетској  WAKO ранг-листи - додао је Ђуричић, додајући да се уз Мучибабића и Мирјана Мастиловић издвојила као велики таленат.

Јана Ђерић

Кик-боксерка невесињског Вележа Јана Ђерић освојила је бронзану медаљу на Свјетском купу у Будимпешти. Нову медаљу талентована Невесињка  освојила је у сениорској конкуренцији у дисциплини К1 у категорији до 60 кг. С овогодишњим резултатима Ђерићева је скренула пажњу на себе па  ће највјероватније себи обезбиједити и визу за Свјетско првенство у Португалији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана