Кенијац и Мађарица побједници међународне уличне трке у Прњавору

Срна
Кенијац и Мађарица побједници међународне уличне трке у Прњавору

ПРЊАВОР - Кенијац Алберт Онуи и Мађарица Татјана Татрнуг побједници су 24. Међународне уличне трке која је данас одржана у Прњавору.

Кенијац Онуи рекао је новинарима да је трка била добра, да је срећан због побједе и обећао да ће се и догодине вратити у Прњавор.

Татјана Татрнуг, шампион Мађарске на 5.000 и 10.000 метара, рекла је да је трка била захтјевна, стаза доста брза и изразила задовољство побједом јер не преферира уличне трке, већ више трчи на стази, због чега јој трка у Прњавору представља велико и ново такмичарско искуство.

Организатор трке је Атлетски клуб "Прњавор" чији је предсједник Жељко Петровић прецизирао да су одржане укупно 24 трке уз учешће више од 1.500 такмичара.

- У главним тркама сениора и сениорки наступило је више од 125 такмичара из девет земаља, а по први пут дошли су атлетичари из САД и Бјелорусије. Квалитет је подигнут на највиши ниво, имали смо једну од најјачих трка на Балкану на 5.000 метара што је диктирао и раст наградног фонда. Видјели смо у Прњавору плејаду свјетских тркача -  нагласио је Петровић.

Он је напоменуо и да је велики број суграђана својим доласком дао подршку клубу који ове године обиљежава 30 година постојања као и самој манифестацији.

Главној трци на 5.000 метара претходило је отворено школско првенство ученика основних и средњих школа, трка цицибана, као и трка задовољства.

Трка је и ове године имала хуманитарни карактер јер ће средства од продаје стартних бројева бити уплаћена Дневном центру "Невен" за дјецу са потешкоћама у развоју.

Одржавање 24. Међународне уличне трке у Прњавору својим доласком подржао је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић.

Клокић је упутио честитке организаторима, а свим учесницима пожелио да се угодно осјећају у Прњавору и да понесу лијепе успомене.

-Ова спортска манифестација која ће идуће године обиљежити четврт вијека добија све већу подршку и града и Републике -  рекао је министар Клокић новинарима.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је ово најмасовнија и најважнија спортска манифестација у Прњавору и уједно завршна манифестација у календару обиљежавања Дана општине.

-Захвалност Атлетском клубу „Прњавор“ , Жељку Петровићу и његовој породици који из године у годину преузимају одговорност како би трка била што боља и квалитетнија - рекао је Томаш.

Генерални спонзор трке је предузеће "Комерц Мали", а генерални покровитељи општина Прњавор и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана