Кејлор Навас удомио 30 избјеглица из Украјине

ГС
Foto: Aнадолија

ПАРИЗ - Породица голмана ПСЖ-а и репрезентације Костарике Кејлора Наваса показала је велико срце прихвативши у свој дом избјеглице из Украјине.

Водећи клуб француске лиге потврдио је информацију коју је објавио шпански Спорт наводећи како је Костариканац удомио 30-ак људи који су побјегли од руске инвазије. Његова кућа је преуређена како би могла да прихвати избјеглице, претежно мајке са дјецом, који су у Украјини оставили све што су имали.

Навасова супруга Андреа Салас пренијела је путем друштвених мрежа поруке добротворних организација, тражећи на неколико свјетских језика „помоћ за дјецу са мајкама и младе људе који су сами, а који немају ништа осим одјеће коју носе на себи“.

Око тридесетак избјеглица, колико их је стигло у дом Навасових у Паризу, превезла је евангелистичка организација која има сједиште у Барселони.

ПСЖ у свом саопштењу није објавио број особа коју су свој привремени смјештај нашли у дому Навасових, „јер Кејлор то није урадио како би привукао пажњу јавности“.

Навас се тренутно са репрезентацијом Костарике налази у завршници квалификација за Свјетско првенство у Катару, са којом је осигурао најмање учешће у баражу, јавља Спорт клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана