Катар уводи посебне зоне за отрежњење пијаних навијача на СП

Агенције
Foto: ФИФА/ Илустрација

Лоше вијести стижу за љубитеље фудбала који утакмице своје репрезентације гледају уз пуно алкохола. Домаћин Свјетског првенства Катар планира формирати зоне отрежњења за гледаоце који су превише попили током турнира који се одржава од 20. новембра до 18. децембра.

Шеф Свјетског првенства Насер Ал Катер рекао је за Скај Њуз да су те мјере планиране за навијаче који претјерају са алкохолом.

"Припремили смо се за људе који су претјерали с алкохолом и морају се отријезнити. То ће бити мјеста гдје се могу побринути да се заштите и да никоме не науде."

Ал Катер је оставио отвореним питање како би ове зоне требале изгледати. Међутим, постоје јасне индиције да ће то бити шатори у којима пијани навијачи могу спавати док се не отријезене.

Катарске власти су још раније најавиле да ће алкохол бити дозвољен, али у строго контролисаним условима, а сада је познато и како ће то све функционисати.

Алкохол ће се точити у подручјима осам стадиона. Међутим, само у ограниченим подручјима. На самој трибини је забрањено испијање пива. Још није коначно разјашњено да ли су то и ВИП ложе. За сада се чини да ограничења за супербогате неће важити.

Алкохол ће се служити и фан зонама. Међутим, тек од 18.30 по локалном времену. Навијачи који желе пити раније имају само могућност да то учине у бару једног од катарских лиценцираних хотела, јер у локалним супермаркетима неће се продавати алкохол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана