Каталонци за реванш, част и наду

Приредио: Дејан Кондић
Каталонци за реванш, част и наду

БАРСЕЛОНА - Нада је танка, али умире посљедња. Барселона у дербију петог кола Лиге шампиона дочекује Бајерн, вјерује у побједу и помоћ пријатеља - у овом случају Викторије Плзењ.

Иако су и Каталонци свјесни да им се смијеши селидба у Лигу Европе, лијепо би било спустити се ранг ниже са стилом. Уосталом, “блауграна” је посљедњи пут Баварце побиједила прије више од седам година и то управо на “Ноу кампу”. Први сусрет ових екипа у Минхену домаћи су рутински ријешили у своју корист резултатом 2:0. У другом сусрету Ц групе Интер би побједом на свом стадиону над Викторијом из Плзења ријешио све дилеме у вези са пласманом у наредну рунду најелитнијег европског клупског такмичења и самим тим угасио све наде Каталонаца.

Све је отворено у групи Д, сви се надају, а пето коло доноси расплет ситуације. Тотенхем је у најповољнијој позицији. Побједом над Спортингом завршава посао када је у питању пласман даље, уз чињеницу да ће се Португалцима реванширати за пораз у Лисабону. У другом сусрету ове групе Ајнтрахт ће у Франкфурту угостити Олимпик из Марсеља. Побједом Нијемци озбиљно конкуришу да прођу даље и бјеже са посљедње позиције.

За разлику од Д групе, у А групи је све мање-више јасно. Наполи је прошао даље, на корак од истог је и Ливерпул, Ренџерс је практично отписан, а Душану Тадићу и остатку амстердамског друштва остаје да се спреме за Лигу Европе. Наполи је велики фаворит на стадиону “Дијего Марадона” против Шкота, док Ајакс против Ливерпула јури потврду треће позиције и евентуално да запријети Клоповом тиму на позицији број два.

Занимљива је ситуација у групи Б. Најпријатније изненађење овосезонске Лиге шампиона Бриж без примљеног гола је у конкуренцији незгодних тимова обезбиједио пласман у наредну фазу, па опуштено дочекује Порто, који има два бода више од Алтетико Мадрида, односно три у односу на Бајер Леверкузен. У другом мечу групе “јорганџије” дочекују “аспиринџије” као фаворити.

Осим мечева у Брижу и Милану, који стартују у 18.45 часова, сви остали сусрети почињу у 21 час.

“Барсин” Сетијен преузима Виљареал

Навијачи Барселоне не памте по добром Кикеа Сетијена пошто му је посљедња утакмица на клупи великана са “Ноу кампа” била она чувена бламажа против Бајерна у Лиги шампиона - 2:8. Три дана касније добио је отказ. То му је посљедња утакмица коју је водио. Он се начелно договорио са управом Виљареала да преузме “жуту подморницу” након одласка Унаија Емерија у Астон Вилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана