Кашћелан: Желимо да сјајне резултате крунишемо трофејом

Д. Д.
Кашћелан: Желимо да сјајне резултате крунишемо трофејом

БАЊАЛУКА - Кошаркаши Борца желе да одбране трофеј у Купу Републике Српске и тако крунишу досадашњи успјешни дио сезоне. Њихов ривал у финалу је Будућност коју су савладали у драматичном мечу у првенству 99:94.

Тренер Зоран Кашћелан истиче да његова екипа има велики мотив да освоји трофеј.

-Ова утакмица треба за нас да буде круна досадашњег дијела сезоне. Играмо за трофеј пред нашим навијачима и можемо да освајањем Купа крунишемо све добре резултате и рад у протеклом периоду, те изборимо пласман на финални турнир Купа БиХ. Сигурно да би нам то донијело додатно самопоуздање пред финиш сезоне у првенству БиХ као и АБА 2 лиги. Будућност је одличан , квалитетан тим који ће бити велики ривал. Тајни између нас нема, одлично се познајемо - истакао је Кашћелан.

Бањалучани ће наступити у готово комплетном саставу изостаће само Немања Рељић. Борац је чини се у благом паду форме у посљедње вријеме али то не брине тренера.

- Сваки тим има успоне и падове. Да нам је неко на почетку сезоне понудио да имамо 80 одсто побједа вјерујем да би сви прихватили. Дошло је до малог пражњења након турнира у Бањалуци. Осјетило се то и у поразу од Слоге гдје смо били фаворити. Али квалитетно радимо и вратићемо се на прави пут. Куп је специфична утакмица игра се један меч и треба бити максимално опрезан. надам се великој подршци наших навијача који су нас носили током турнира АБА 2 лиге и надам се да ће тако бити и у финалу Купа, те их позивам да дођу у што већем броју- поручио је Кашћелан.

Капитен Срђан Гаврић се након повреде враћа у препознатљиву форму и прошириће ротацију.

-Очекује нас јако тешка утакмица. Иако је Будућност новајлија у лиги БиХ показали су да имају изузетно искусан и квалитетан тим, а имају играча који су наступали и у вишем рангу такмичења. Све то позива на опрез, иако је наш први циљ да одбранимо трофеј. То би пуно значило нашој екипи пред финиш сезоне и изборили би пласман на финални турнир Купа Бих Наша предност треба да буде енергија, да одиграмо максимално и онда се надамо најбољем- изјавио је Гаврић.

Финални турнир игра се сутра у 17 часова у Спортској дворани "Борик".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана