Карим Бензема освојио Златну лопту

ГС
Карим Бензема освојио Златну лопту

Француски ногометаш Карим Бензема (34) први пут у каријери освојио је највеће индивидуално признање у фудбалу - Златну лопту, која се додјељује за најбољег фудбалера свијета у избору француског магазина France Football.

Сјајни нападач Реала предводио је свој тим до титула у Лиги првака и Ла Лиги, тако да није имао праву конкуренцију ове године. 

Француз је као капитен Краљева постигао 44 гола уз 15 асистенција у 46 утакмица у свим такмичењима, а трофеј је добио из руку легендарног Зинединеа Зиданеа.

“То је дјечачки сан. Мислим да сви ногометаши то имају у глави”, рекао је Карим Бензема, којем су се на позорници придружили отац и мајка, те његов син Ибрахим.

За најбољег младог играча проглашен је Гави (Барцелона), најбољи нападач је Роберт Левандоњски (Барцелона), док је најбољи голман Тибо Куртоас (Реал Мадрид). За клуб године проглашен је Манчестер Сити.

Златну лопту у женској конкуренцији освојила је Алексија Путелас (Барцелона).

Први добитник Сократове награде је Садио Мане (Бајерн). Сенегалац је награђен за друштвени ангажман и акцију у својој земљи изградњом болница и школа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана