Каратисти из Српске оставили сјајан утисак на Свјетском првенству: Двије побједе Костићеве, једна Дујаковића

Г.С.
Каратисти из Српске оставили сјајан утисак на Свјетском првенству: Двије побједе Костићеве, једна Дујаковића

ДУБАИ - Каратисти из Бањалуке Паола Костић и Павле Дујаковић, те Марина Куртеш из Источног Сарајева и те како су оправдали одлазак на Свјетско првенство, те показали да од њих у будућности можемо очекивати велике ствари.

Највише успјеха имала је Костићева која је у категорији до 55 килограма уписала двије побједе. У првом колу је побиједила Ивету Иванову Чавдарову са Исланда (3:0), а потом је савладала Летонку Марију Луизу Музниеце (1:1, предност првог поена). На корак од медаље зауставила ју је Рускиња Ана Чернишева која је славила са 3:0. Ипак ово је сјајан резултат за младу чланицу Енергије, посебно имајући у виду да Рускиња актуелна европска шампионка и седма на свјетској ранг листи.

Дујаковић је у категорији до 60 килограма на старту побиједио Ислама Аламина из Бангладеша са 3:0, а у другом је пружио сјајан отпор Учину Шоти (2:3). Јапанац је у самом финишу борбе освојио трећи поен, али Дујаковић нема за чим да жали, баш као ни тренер Борис Поповић.

- Морамо да будемо поносни на оно што су урадили наши такмичари. Паола је тек напунила 18 година, рускиња је двије године старија, била је и на Олимпијским играма, али због позитивног теста на вирус корона није се такмичила. Павле је такође био сјајан, потпуно равноправан са Јапанцем који је био кадетски првак свијета. Сваки поен на Свјетском првенству је огромна ствар, а побједа подвиг. То сам им рекао прије поласка и зато сам поносан, посебно јер нашим представницима нико из Карате савеза Републике Српске није пожелио ни срећу, а камоли да им је помогао да оду у Уједињене Арапске Емирате - рекао је Поповић.

Куртешова, иначе члан Славије, није успјела да упише побједу, али је тек послије прегласавања даље прошла каратисткињу из Турске Мерве Цобан која важи за једног од највећих фаворита.

Репрезентацију БиХ чини укупно 18 каратиста, а осим Костићеве и Дујаковића јуче је још само Ивона Ћавар уписала једну побједу, а сви остали испали у првом колу. Трећи представник Енергије Дејан Јањић на татами ће сутра са колегама из репрезентације који ће покушати да савладају Казахстанце.

Може и не мора слика

Олимпијска шампионка из Србије Јована Прековић на добром је путу да освоји и свјетску круну, јер ће се у финалу Свјетског првенства борити са Украјинком Анитом Серогином. Њу је ове године већ савладала у борби за титулу европске првакиње.

- Јако сам задовољна данашњим наступом и мојом тренутном формом. На веома убедљив начин сам изборила учешће у финале. По резултатима се јасно види да сам била убедљива, сигурна и спремна али није још готово - изјавила је Перковићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана