Карате клуб из Бијељине најуспјешнији на “Grawe Енергија купу”: Шампиони оправдали име

Душан Репија
Карате клуб из Бијељине најуспјешнији на “Grawe Енергија купу”: Шампиони оправдали име

БАЊАЛУКА - Чланови Карате клуба Шампиони из Бијељине укупни су побједници 9. “Grawe Енергија купа” који је окупио 585 каратиста из седам земаља.

Вријеме пандемије у коме живимо, као и обилне падавине и поплаве које су утицале на долазак још неколико десетина такмичара из Српске и ФБиХ нису поквариле угођај у “Борику”. Клинци, нешто старији такмичари и сениори показали су завидно умијеће, па се врло често чуо аплауз са трибина. Ипак, за нијансу бољи од шездесетак клубова коју су учествовали били су каратисти из Бијељине, који су освојили девет златних, осам сребрних и 12 бронзаних одличја.

- На најјачи турнир у БиХ дошли смо са припрема којих је наших седам момака обавило на Влашићу и показало се да су оне биле успјешне. Поносан сам на пехар укупног побједника и на наше каратисте који су прије свега показали да су спремни за предстојећа такмичења, нарочито Балканско првенство и Свјетску лигу. Лазар Марковић је освојио злато, остали момци сребре и бронзе, тако да имамо чему да се надамо - нагласио је тренер Шампиона Милорад Марковић.

Друго мјесто освојио је Шодан из Приједора, а трећи су били каратисти Ипона из Котор Вароша.

Највише медаља освојио је домаћин турнира, који је наравно имао и највише учесника, али се њихови резултати не убрајају у коначан пласман. Оно што је битно са аспекта организатора, сви учесници су задовољни напустили Бањалуку.

- За десето издање заједно са спонзорима и институцијама спремамо једно изненађење. Покушаћемо да окупимо најбоље репрезентације региона на једном ревијалном мечу, који ће имати и новчане награде. То нам је замисао, да направимо нешто што ће се памтити - изјавио је тренер Енергије Бранко Дерајић.

Додао је да су чланови Енергије Паола Костић, Павле Дујаковић и Дејан Јањић првим мјестима показали да су спремни за Свјетско првенство у Дубаију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана