Карабатић: Злато нисам освојио ни за дјецу, ни за породицу, већ за себе

GS
Foto: SportLife

Рукометаши Француске су након продужетака побиједили Данску (33:31).

Никола Карабатић (40), један од најбољих рукометаша у историји, одиграо је свој задњи Евро и то је одрадио на спектакуларан начин, а за Француску ће још наступити у Паризу на Олимпијским играма. 

- Моћи ћу дјеци причати о томе шта се догодило. Цијела породица је била на трибинама и моћи ћемо прославити заједно. Заиста јако лијеп осјећај - рекао је Никола Карабатић након утакмице за Балкан Хендбал.

Новак Ђоковић је више пута рекао да му је посебан мотив кад игра пред дјецом и породицом.

- Наравно да је посебан мотив кад су ту дјеца, дају ти посебну енергију. Али, овај турнир нисам играо за дјецу, нисам играо за породицу, нисам играо за публику, играо сам га за себе. Знам да ми је ово задња сезона и то ми је дало додатну енергију. Знао сам да ми је ово задње ЕП и то ми је дало додатну снагу. Заиста сам сретан што смо успјели узети то злато. Показали смо и играчки, али и ментални квалитет - казао је Карабатић.

У каријери је Карабатић освојио чак 11 златних медаља на великим такмичењима.

- Наравно да нисам ни сањао да ћу толико освојити. Но, кад прву освојиш јако млад... У каријери сам јако пуно тренирао, трудио сам се... Ипак, толики број злата, то је заиста невјероватно - рекао је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана