Канзас Сити чифси шампиони Субербоула послије великог преокрета, Ријана оборила „Твитер“

Агенције
57. Супербоул
Foto: Танјуг/АП | 57. Супербоул

ГЛЕНДЕЈЛ - Канзас Сити чифси су побједом над Филаделфија иглсима 38:35 освојили свој трећи "Ломбарди" трофеј у историји.

Спектакуларна утакмица 57. по реду Супербоулу у Аризони припала је екипи Канзаса која је послије великог преокрета надиграла фаворизоване Иглсе.

 

FINAL FROM ARIZONA. @Chiefs ARE SUPER BOWL CHAMPIONS. pic.twitter.com/TiCEQpAcRd

— NFL (@NFL) February 13, 2023

 

По други пут је Канзас Сити предвођен Патриком Махомсом постао НФЛ шампион и поново је Енди Рид пригрлио Ломбардијев трофеј и то потпуно заслужено након сјајне утакмице о којој ће се дуго причати.

Био је ово први икада окршај тамнопутих квотербекова, Патрика Махомса и Џејлена Хурста, иначе двојице МВП кандидата и вођи напада Канзаса припао је овај двобој.

Рекорд Супербоула је 75 поена, а ноћас су постигнута 73.

Филаделфија је кренула снажно и до тачдауна дошла већ у првом нападу, а Канзас је одговорио на идентичан начин, па је на семафору било 7:7 негдје средином првог квартала.

Друга четвртина само што је почела, а Иглси су одмах дошли до тачдауна и бацили Чифсе на кољена, потом се одбранили и поново кренули у напад да би лопта испала фантастичном квотербеку Хуртсу и одбрана долази до тачдауна.

Ник Болтон је покупио фамбл и утрчао у енд зону, па је  било 14:14.

Потом Хуртс прво на квотербек снику и потом пасом за пет јарди улази на територију Чифса, а онда хвата лопту Девонте Смит и постиже тачдаун за 21:14.

Филаделфија Иглси на крилима сјајног Хурста долазе до трећег тачдауна у првом полувремену, а он је освојио 246 јарди и све очи биле су упрте у њега.

У наставку се прича мало промијенила и одбрана Иглса мало успорила након спектакуларног наступа Ријане и слиједи мајсторија Махомса, пас за Келсија, па за Мекинона и онда Пачеко утрчава у енд зону и Чифси смањују на 24:21.

Иглси стижу до новог филд гола и вођства 27:21, па је било јасно да ће све стати у четврту четвртину коју изабраници Ендија Рида доста боље почињу и долазе до тачдауна и преокрета, 27:28.

Махомс је знао да пронађе Мура и послао му сјајан пас након извандредне акције и Канзас повећава предност на 27:35 и корача ка шампионском прстену.

Хуртс је потом прво бацао, па трчао и онда креирао драму и донио изједначење 35:35.

Лудница какву Супербоул и заслужује окончана је маестралном игром Канзаса који је истрошио вријеме и на шест секунди пре краја шутем за три поена славио резултатом 38:35.

Пас Џејлена Хуртса Хаилу Марy у посљедњој секунди није био прецизан и ту се све завршило.

Код побједника је Патрик Махомс пребацио 182 јарда, али и истрчао 44 уз повреду зглоба. Уз то је бацио три паса за тачдаун, које су хватали Тревис Келси, Кадеријус Тони и Скај Мур. Један је истрчао Ајзеа Пачеко.

На другој страни прво име свакако је био Џејлен Хуртс са три истрчана тачдауна. Још је имао 304 пребачена јарда и један бачени тачдаун уз још 70 истрчаних јарди. Тај тачдаун ухватио је Еј Џеј Браун, а вриедан хвале био је и учинак Девонте Смита који је ухватио 100 јарди.

Супербоул је обиљежио и наступ Ријане на полувремену.

Ток њеног наступа за мали временски период дијелило је више милиона људи што је учинило да „Твитер“ на тренутак престане са функционисањем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана