Канцеларија аустралијског министра за миграције: Темељно ћемо размотрити питање депортације Ђоковића

Танјуг
Канцеларија аустралијског министра за миграције: Темељно ћемо размотрити питање депортације Ђоковића

МЕЛБУРН - Канцеларија аустралијског министра за миграције Алекса Хока потврдила да је он још увијек размишља о томе да искористи дискреционо право којим би најбољег тенисера свијета Новак Ђоковића депотовао из те земље.

-У складу са одговарајућим процесом, министар Хок ће темељно размотрити ово питање - рекао је портпарол министра, преноси новинар Пол Сакал на „Твитеру“.

Астралијски портал „Ејџ“ претходно је јавио да министар за имиграције Алекс Хок вјероватно данас неће донети одлуку о томе да ли ће Новаку Ђоковићу укинути визу, у тренутку када је деветоструки шампион Аустралијан опена коначно стигао у „Род Лејвер арену“, а коначна одлука могла би да буде позната у сриједу.

Власти су пронашле нови адут пошто се провјерава тачност података које је Ђоковић унио у аустралијској путној декларацији, документу који морају да попуне сви који улазе у ту земљу.

Како преноси аустралијски портал „Ејџ“, Ђоковић је у том документу навео да није путовао у посљедњих 14 дана прије него што је дошао у Аустралију 5. јануара. Како се тврди, Ђоковић је виђен на теренима у Србији 25. децембра, а 2. јануара како тренира у Шпанији.

Истиче се да давање погрешних информација у том документу представља „озбиљан прекршај“, који је кажњив, а најбољи тенисер свијета службеницима је рекао да је Тениска асоцијација Аустралије попунила формулар у његово име.

Гранични службеник унио је да је то учињено „на основу информација које је доставио човјек са визом“.

Исти медиј раније је јавио да би министар Алекс Хок одлуку могао да донесе сутра.
Аустралијан опен почиње 17. јануара, а Ђоковић је девет пута био шампион.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана