Кампацо против Бајерна игра први меч у дресу Звезде у Евролиги

ГС
Кампацо против Бајерна игра први меч у дресу Звезде у Евролиги

Кошаркаш Црвене звезде Факундо Кампацо одиграће први меч у дресу црвено-белих у Евролиги против Бајерн Минхена у четвртак.

Аргентински репрезентативац Кампацо потписао је уговор са Црвеном звездом средином децембра прошле године, а сарадња је озваничена до јуна 2024. 

Непосредно након доласка Кампаца у Звезду, Евролига је казнила српског и регионалног шампиона новчано са 25.000 евра због кршења Правила о финансијској стабилности и фер-плеју.

Истовремено, Кошаркашки клуб Црвена звезда био је кажњен забраном регистрације нових играча и тренера до 28. фебруара 2023. године.

Након ове забране, сага у вези са Факундом Кампацом и његовим наступом у Евролиги је завршена. 

Елитно европско кошаркашко такмичење тим поводом се обратило путем Твитера поруком подсJећања да ће Кампацо бити у тиму Звезде на мечу против Бајерна. 

Утакмица између минхенског и београдског клуба на програму је у четвртак од 19.00.

Преглед Кампацове каријере 

Прве озбиљне кораке Факундо Кампацо направио је у Мар дел Плати са Пењаролом, где је освојио четири титуле првака Аргентине пре него што је прешао у Реал из Мадрида.

Прве две сезоне у Шпанији провео је у Мурсији као позајмљени играч "краљевског клуба", да би касније са тимом из Мадрида освојио две Евролиге, три титуле првака Шпаније, Куп краља и четири Суперкупа.

У последњој сезони у Реалу по мечу је просечно бележио девет поена и седам асистенција за 25 минута на паркету.

Од 2020. године аргентински плејмејкер играо је у НБА лиги - прво у Денвер нагетсима са српским кошаркашем Николом Јокићем, а потом у Далас мевриксима, где није успео да се наметне.

Са репрезентацијом Аргентине освојио је титулу вицешампиона света у Кини 2019. године, а саиграч му је био још један играч Црвене звезде – Лука Вилдоза.

На предстојећем Светском првенству Аргентина неће играти, јер је доживела тежак пораз од Доминиканске Републике на свом терену у Мар дел Плати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана