Камп Борац : Из квантитета доћи до квалитета

Д.Д.
Камп Борац : Из квантитета доћи до квалитета

БАЊАЛУКА - Рукометни камп Борац за дјечаке и дјевојчице узраста од 12 до 16 година биће одржан у Бањалуци од 24. до 30.јуна. Поред кампа биће одржани и бројни семинари за тренере на којима ће говорити еминентни стручњаци, а главна предавања биће око организације клубова и рада са млађим категоријама.

На Камп су за сад пријављена 62 полазника.

- Ово за сад је оптималан број. Биће 35 дјевојчица и за сад 27 дјечака. Са њима ће да ради 11 тренера и они ће да тренирају два пута дневно. Направићемо квалитетне групе како би могли нормално да раде и да усвајају знања. За њих ће то да буде ново искуство и жеља је да напредују кроз камп. Постепено ћемо да их уводимо кренућемо од основа и онда радити све комликованије ствари. Имамо наговјештај да би нам се могли придружити Небојша Граховац и Владимир Врањеш који би радили конкретне теме везане за њихове позиције голмана и пивота – истакао је координатор кампа Мирко Микић.

Директор Владимир Бранковић је напоменуо да је ово само једна од активности клуба.

-Имали смо Међународни турнир, завршицу мини рукомета и БЕМА лиге. Драго ми је што је рукомет оживио. Поред нашег кампа ту су камп Бранко Јанковић, камп Младен Бојиновић и на Јахорини. Из тог квантитета да ћемо наредних година доћи до квалитета и домаћих играча. Велику подршку имамо од предсједника Републике Српске Милорада Додика који је подржао не само први тим, већ и ове наше пројекте , те обећао подршку у законском оквиру у рјешавању спора око наших просторија у којима се налази Мектир паб. Такође са градоначелником Драшком Станивуковићем смо разговорали око локацијама за изградњу наше дворане. Првобитни пројекат није могао да буде реализован јер је ту сад изграђена Арена, па тражимо другу локацију и грађевинске дозволе. Дворана нам је потребна јер селекције тренирају у касним сатима- истакао је Бранковић.

Дарко Савић, директор ЖРК Борац се нада да ће камп да заживи.

-Радује ме што смо брзо испунили квоту од 35 пријављених дјевојчица  јер то показује да смо вратили рукомет међу најмлађе. Дјеца ће имати прилику да се друже, осамостале и напредују кроз рад са врхунским тренерума. Након три године рада можемо да будемо поносни да смо клуб који има све млађе категорије и да играмо све завршнице на нивоу БиХ и доносимо медаље – истакао је Савић

Семинари за тренере су бесплатни и биће одржани након тренинга. Мирослав Беницки генерални менаџер РК Цеље Пивоварне лашко ће говорити о организацији клубова и  маркетингу. Ту ће бити и прослављени тренери Абас Арсланагић, Велимир Петковић (селектор Русије) и Анел Махмутефендић (Гумерзбах), као и Бранко Тамше (РК Нексе) и Марко Исаковић. Најављен је долазак и легендарног голмана и тренера Дејана Перића. Професор доктор Ненад Рађевић ће говорити о физичкој припреми а биће ту говора и о исхрани рукометаша(Вања Шеранић) те суђењу ( Борис Шаторџија).

Преговори са Смајлагићем

Директор клуба Бранковић проговорио је и о првој екипи.

-Тренутно смо као што сте упућени у преговорима са садашњим селектором БиХ и нашим Бањалучанином Ирфаном Смајлагићем да преузме први тим. Ништа још није договорено и бићете информисани о томе, а тад ћемо да кренемо и са стварањем екипе за наредну сезону- поручио је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана