Камила Валијева о допингу: Грешком сам узела дједове таблете

Агенције
Камила Валијева о допингу: Грешком сам узела дједове таблете

ПЕКИНГ - Руска умјетничка клизачица Камила Валијева (15), која је уплетена у допинг скандал на Зимским олимпијским играма које се у Пекингу, бранила се на саслушању тврдњом да је грешком узела лијек за срце свог дједа.

- Аргумент јој је био да се ова контаминација догодила мијешањем с производом који је узимао њен дјед, а изнијела га је на саслушању пред Судом за спортску арбитражу (CAS) о томе треба ли јој допустити наставак такмичења у Пекингу . рекао је стални предсједавајући Дисциплинске комисије Међународног олимпијског комитета (МОК) Денис Освалд.

МОК је раније на конференцији за новинаре рекао да Камилин „Б“ узорак тек треба анализирати упркос почетном позитивном резултату.

Тинејџерки је CAS одобрио такмичење у појединачној конкуренцији након што се сложио с одлуком Руске антидопиншке агенције (РУСАДА) да јој укине забрану.

Тестирана је на свом државном првенству 25. децембра, али позитиван тест на забрањени лијек за ангину откривен је тек 8. фебруара, након што се већ такмичила на Играма у Пекингу.

Ако Камила заврши међу прве три такмичарке у женској појединачној конкуренцији, додјела медаља неће се одржати током ових Игара.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана