Како српски ватерполиста за дан заради просјечну плату

Курир
Како српски ватерполиста за дан заради просјечну плату

Опште је познато да се у спорту "врти" озбиљан новац, али немали број спортиста се током или по завршетку својих професионалних каријера окуша и у предузетништву.

Један од њих је и ватерполиста Душан Мандић, који заједно са својом супругом Слађом у свом власништву има луксузне апартмане у Тивту, а у којима два ноћења током септембра коштају чак 540 евра.

Како се може прочитати на познатом сајту за изнајмљивање некретнина, Мандићев објекат се налази на неколико корака од плаже Понта Сељанова и цркве Светог Саве, нуди сезонски базен на отвореном и климатизовани смјештај са балконом и бесплатним WiFi интернетом.

Приватни паркинг је доступан у оквиру објекта. Гостима је на располагању и тераса, поглед на град, простор за сједење, flat-screen телевизор са сателитским каналима, потпуно опремљена кухиња са фрижидером и машином за судове, као и сопствено купатило са бидеом и бесплатним тоалетним прибором. У склопу сваке јединице се налази сопствено купатило са тушем, феном за косу и папучама. Популарне знаменитости у близини објекта укључују сљедеће: плажу Waikiki Tivat, Градску плажу и цркву Светог Саве.

На поменутом сајту, налази се и порука Душана и његове супруге Слађе будућим посјетиоцима:

- Драги гости, желим да вам представим неке занимљивости о настанку нашег објекта. Ја сам Душан Мандић и професионално се бавим ватерполом. До сада, у својој спортској каријери сам освојио медаље са свих такмичења, а као свој највећи успјех бих издвојио златне медаље са Олимпијских игара у Рију 2016. године и у Токију 2020. Као мали, маштао сам да једног дана наставим породични бизнис издавања апартмана и сада сам свој план спровео у дјело. Идеја за првобитни изглед куће дошла је од мог дједа који је као Титов војник током једне посјете Грчкој примијетио прелијепу, камену кућу поред мора. Убрзо по завршетку путовања, прије нешто више од 50 година, дједа је направио кућу на данашњем мјесту. Августа 2018. године, кућа је реновирана, добила је нови, модернији изглед. Њен назив потиче из грчке митологије и у преводу значи "мјесто савршене среће" - нешто још љепше и боље од раја. Такође, мој тата има два туристичка брода и за потпуни ужитак препоручујемо вам крстарење Бококоторским заливом. Моја супруга Слађа и ја Вам желимо топлу добродошлицу и тренутке за памћење! Душан Мандић - стоји у поруци.

Како сазнајемо од једног од његових запослених у објекту, Душан је и више него добар газда.

- Душан и Слађа су газде за пожељети. Заиста све најљепше о њима имам да кажем. Они радницима и ван сезоне, када овдје нема посла, свима дају по пола плате, а и уредно смо пријављени, иако то не морају да раде. Стварно не знам да ли је Душан бољи као човјек или као ватерполиста - испричао нам је саговорник.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана