Како Ђоковић може до броја један?

ГС
Како Ђоковић може до броја један?

Пред вратима смо првог Грен слема сезоне, Аустралијан опена.

Вијест дана је да је Карлос Алкараз отказао долазак у Мелбурн због повреде. Његово одустајање значи да ће доћи до промјене међу носитељима. 

Тако ће Новак Ђоковић бити помјерен са петог на четвртог носитеља у Аустралији. То у преводу значи да се не може прије полуфинала састати са Рафаелом Надалом, али да у четвртфиналу може на мегдан Данилу Медведеву, којег је подсјетимо данас савладао у полуфинала турнира у Аделејду. 

Такође, већ увелико трају калкулације око борбе за број један. Шансе да се Новак врати на позицију број један постоје. Рафаел Надал који брани титулу не може до нових бодова, тако да ни не може постати први тенисер свијета. Када је у питању Ђоковић, он мора освојити прво Аделејд, а затим и Аустралијан опен, а онда чекати шта ће урадити прије свих Каспер Руд. 

Норвежанин има 1.000 бодова мање од Алкараза. Ако освоји Окланд и дође до финала Аустралијан опена, он ће бити број један. Ако Ђоковић стигне до двије титуле, а Руд не уради нешто од наведена два, Новак иде на број један. Ако буду у истом дијелу жреба у Мелбурну, то би могли међусобно да ријеше у потенцијалном полуфиналу.

Иначе, шансу има и Стефанос Циципас, уколико освоји Аустралијан опен побједом у финалу над било киме осим над Рудом. Ако титулу узме неко ко није ни Ђоковић ни Циципас, а Руд при том не уђе у финале, Алкараз ће остати на првом мјесту, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана