Кајакаши и кануисти из 19 земаља на ЕП у Бањалуци

Срна
Кајакаши и кануисти из 19 земаља на ЕП у Бањалуци

Европско првенство у кајаку и кануу на дивљим водама за јуниоре и млађе сениоре у Бањалуци почеће у четвртак у кањону Тијесно на ријеци Врбас, а пријављено је 19 земаља, рекао је данас директор Кајак-кану клуба Врбас М:тел Никола Станковић.Станковић је подсјетио да су Бањалука и кајакашки клуб већ 12 година домаћини овога првенства, које је постало и нека врста традиције.

"Што се тиче организације, све је спремно, уз мање проблеме због временских услова на које не можемо утицати. Такмичење почиње у четвртак и траје до недјеље", рекао је Станковић и додао да је домаћа екипа подмлађена, као и да ће видјети какве ће резултате остварити.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић навела је да је свако такмичење европског ранга велика част за организаторе, али и за грађане који ће имати прилику да прате велике спортске догађаје.

"Осим спортског сегмента, ту је и туристичи сегмент, јер нам је циљ да сви спортисти који посјете Републику Српску и Бањалуку, у једном тренутку пожеле да се врате овдје, не само као спортисти, него као и туристи, јер имамо потенцијал и имамо шта да понудимо", рекла је Давидовићева.

Технички делегат Европске кајакашке асоцијације Мануела Гавен захвалила је организаторима такмичења, те додала да од домаћег тима очекује добре резултате.

Савјетник градоначелника за културу и социјална питања Мирна Савић Бањац пожељела је добродошлицу такмичарима, те додала да је такмичење у кајаку и кануу спортска манифестација од интереса за Бањалуку.

Кајакаш клуба Врбас М:тел Душан Мачкић рекао је да се за Европско првенство припрема уназад двије године, као и да ће дати максимум и покушати оправдати очекивања клуба.

Извршни директор компаније М:тел Милосав Парезановић истакао је да ова компанија са поносом наставља сарадњу са бањалучким Кајакашким клубом Врбас и да предстојеће Европско такмичење у наредним данима Бањалуку ставља у сам центар и регионалних и европских такмичења у кајаку и кануу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана