Кафе Нест Јапија побједник турнира у малом фудбалу “Борик 2021”: Фудбалери овај пут надиграли футсалере

Душан Репија
Кафе Нест Јапија побједник турнира у малом фудбалу “Борик 2021”: Фудбалери овај пут надиграли футсалере

БАЊАЛУКА - Екипа Кафе Нест Јапија, састављена углавном од премијерлигашких фудбалера, побједник је 46. издања турнира у малом фудбалу “Борик 2021”.

Момци, који су мајстори свог заната на већем терену, сјајно су се прилагодили “петопарцу” и у фантастичној утакмици, која је одлучена тек послије пенала, савладали Кафе Кајак (3:3, пеналима 2:1). А до пенал лутрије - спектакл. Нови шампион губио је са 0:2, преокренуо на 3:2, да би Дарко Милановић фантастичним голом Кајаку донио пенале. Ипак, срећа је била уз Нест Јапију, па је капитен Александар Радуловић добио пехар и чек на 10.000 марака. Побједници су дали и најбоље појединце - голман турнира је Срђан Модић, док је Федор Предраговић проглашен за најбољег играча.

- Била је сјајна утакмица. Одлична су екипа, уосталом, они су прави футсалери, играју за репрезентацију, а ми смо дошли са великог фудбала, другарски, да одржавамо форму - рекао је Предраговић.

Несуђени јунак “Борика”, голман Кајака Дарко Милановић Деко, био је разочаран, али је честитао ривалу.

- Чудна утакмица. Нисмо били на нашем нивоу као у претходним мечевима, али и претходних година када смо освајали турнир. Имали смо предност од 2:0 и то смо прокоцкали врло лако. Мало смо стали, преузели су иницијативу, примили смо несрећан гол за 2:3. Јесам дао тај гол, нажалост, није нам донио трофеј. На пеналима су они имали више среће и могу само да им честитам. Моји саиграчи су оставили све на терену, али то није било довољно овај пут - рекао је Милановић.

Осим њега, голове за Кајак постигли су Александар Муњиза и Ђорђе Каурин, док су за побједнике погодили Предраговић, Небојша Рунић и Синиша Дујаковић. У првој серији пенала голмани су одбранили ударце Дујаковића и Игора Мирковића, затим су погодили Рунић и Муњиза, да би погодио и Радуловић, а Славиша Максимовић промашио оквир гола.

Талић поносан

Пуне трибине, навијање и сјајан сценски угођај дали су посебан шмек спектаклу. Директор СЦ “Борик” Ненад Талић похвалио се рекордним бројкама.

- Хвала свим људима који су дошли не само на финално вече, већ свих ових дана. Спектакуларно финале сениора је дошло као награда за све што смо урадили. Задовољни смо што је све прошло без инцидената, било каквих проблема. Оборили смо све рекорде “Борика” у посљедњих 20 година и што се тиче посјете, продатих карата, прилива у нашу касу, односно како је радило и зарадило угоститељство - нагласио је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана