Кафана и журке пречица до дебакла

Глас Српске
Кафана и журке пречица до дебакла

Сантијаго - Послије неуспјеха у квалификацијама за Свјетско првенство, почео је на видјело да излази прљав веш из свлачионице Чилеа, а уколико су тачне све тврдње, ради се о групи раскалашних момака којима су ноћни живот и забава много важнији од резултата националног тима.

Актуелни шампион Јужне Америке по именима сигурно има једну од 32 најквалитетније репрезентације свијета, али проблем је што та имена, када се окупе, више размишљају како ће се забавити и провести ноћ, него да ли ће савладати идућег ривала. Човјек који је колико-толико држао ситуацију под контролом био је Хорхе Сампаоли, али је и он дигао руке послије освојеног Копа Америке. Један новинар тврди да му је садашњи селектор Аргентине до детаља описао какав је ко ван терена.

- Артуро Видал је алкохоличар. Човјек мора на лијечење, код специјалисте. Потпуно је ван контроле. Једном ме је на лету до Лиме питао да попије флашу пива. Нисам му дозволио. Касније сам га видио са флашом вискија у рукама. Маурисио Пиниља само размишља о журкама. Правио их је по хотелима са проституткама. Гари Медел обожава да излази, али кажу да више не пије. Алексис Санчез није толико проблематичан. Углавном сједи сам за доручком, слуша музику и не разговара ни са ким. Матијас Фернандез уопште не игра на нивоу који се од њега очекује, док је Едуардо Варгас сваки пут све гори и гори - наводно се јадао Сампаоли.

Искусни стручњак никада јавно није изговорио овакве ријечи, али је прије неколико мјесеци рекао да се Чиле неће пласирати на Мундијал и, на жалост навијача ове селекције, погодио.

Послије дебакла у посљедњем колу квалификација у Бразилу (0:3) на друштвеним мрежама огласила се супруга голмана Клаудија Брава.

- Они који носе државни дрес то морају радити професионално. Знам да је већина то и чинила, док су други "партијали", па чак и пропуштали тренинге јер су били пијани. Ако вам копачке пристају, обуците их и престаните плакати, јер сада читава држава плаче - написала је Карла Пардо.

Браво није директно потврдио наводе, али је рекао да о неким стварима треба разговарати унутар екипе.

- Није вријеме да се прљави веш износи у јавност, то је све што имам да кажем. Одрасли смо људи и сви смо одговорни за своје поступке - прокоментарисао је Браво.

Очигледно је да су проблеми унутар екипе били превелики да би несумњиви квалитет играча избио на површину. Селектор Хуан Антонио Пици није успио да понови Сампаолијев успјех, па ће Видал и другови Мундијал гледати на телевизији, уколико их фудбал уопште занима у периоду када немају обавезе у својим клубовима. Видал је знао да направи проблем и у Јувентусу, али и у Бајерну, а највише је брљао у домовини, гдје је послије једног изласка слупао скупоцјени "ферари" и само пуком срећом избјегао веће посљедице. Са сузама у очима извинио се јавности, али је према наводима бившег тренера и Карле Пардо наставио по старом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана