Кадети Републике Српске путују у Солун: Нада у добар резултат

Милан Зубовић
Кадети Републике Српске путују у Солун: Нада у добар резултат

Кадетска рукометна репрезентација Републике Српске од 27. до 30. децембра учествоваће на престижном турниру у Солуну.

 Селектор дјечака рођених 2008/2009. Немања Дмитровић на пут у Грчку води 17 играча, и то: голмани: Филип Игњатић (ОРК БЛ), Лука Којановић (Козара), Дејан Пурић (ОРК Перихел), крила: Виктор Стојановић (Козара), Лука Вјеновић (Бијељина), Сергеј Лолић (ОРК БЛ), Алексеј Ђекић (Слога, Добој), бекови: Михајло Зец, Немања Ступар, Констатнтин Лукач (ОРК БЛ), Данило Тубин, Стефан Максимовић (Козара), Анес Мехмедовић, Павле Капор (Бијељина), пивоти: Рашо Пепић (Бијељина), Лазар Слијепчевић (Козара), Матеј Богданић (ОРК БЛ).

- Ради се о талентованим играчима и сигуран сам да ће се у правом свјетлу представити на овом јаком такмичењу. Вјерујем у њих и сигуран сам да ће све учинити да на најбољи начин репрезентују Републику Српску - изјавио је селектор Немања Дмитровић.

Клинци Републике Српске на пут крећу 26. децембра из Бијељине.

Осим њих и селектора, у експедицији се још налазе доктор Славиша Митровић, портпарол савеза Слободан Бабић, судије Ведран Шаторџија и Владимир Бараћ, те вођа пута Обренко Миљковић.

Предсједник савеза Маринко Умичевић побринуо се да обезбиједи неопходне услове како би клинци могли да се појаве на овом међународном такмичењу.

- Ми смо са наше стране све одрадили како бисмо дјечацима омогућили несметан пут у Грчку. Сада је на њима да докажу квалитет који свакако посједују и сматрам да могу остварити добар резултат - каже Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Треба додати како је у Солуну шеф Представништва Републике Српске госпођа Јелена Јовановић Атханасиоу обезбиједила спавање са доручком.

Овом приликом експедција Републике Српске посјетиће гробље „Зејтилник“, док ће за њих бити приређен пријем у Представништву Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана