Кадети отишли у Грчку уз подршку предсједника Српске

Дарко Д.
Кадети отишли у Грчку уз подршку предсједника Српске

Млади рукометаши Републике Српске (дјечаци рођени 2008/2009. године) отпутовали су из Бијељине за Солун гдје ће од 27. до 30. децембра наступити на 10. Handball Climah Cupu.

Млади репрезентативци, које са клупе предводи селектор Немања Дмитровић, налазе се у „А“ групи заједно са екипама из Грчке: Аесх Пилеа, АО Козанис и Леонидас.

Прву утакмицу репрезентација Републике Српске игра већ у сриједу, 27. децембра против екипе Леонидас (почетак у 19.40 часова). Дан касније (четвртак) одиграће два меча, први у 12.10 часова када ће им ривал бити АО Козанис док ће у вечерњем термину (21.20 часова) одмјерити снаге са саставом Аесх Пилеа.

- Много нам значи што ћемо наступити на овом традиционалном и доста јаком међународном турниру. Имали смо прилику да одрадимо два тренинга и сигуран сам да ћемо потпуно спремно дочекати мечеве у Солуну. Морам истаћи да смо добили велику подршку и повјерење од савеза, поготово од предсједника Маринка Умичевића који се потрудио да нам обезбиједи неопходне услове како бисмо уопште отишли на ово такмичење. Вјерујем да ћемо им узвратити на најбољи могући начин, а то је да играчи остваре добар резултат - истакао је селектор репрезентације Републике Српске Немања Дмитровић.

Велике заслуге за одлазак у Грчку припадају предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

- Желим да се захвалиђ предсједнику Милораду Додику без чије помоћи не бисмо могли послати младу селекцију Републике Српске на турнир. По ко зна који пут пружио нам је помоћ и још једном му велико хвала. Вјерујем да ће дјечаци заблистати на такмичењу и да ће забиљежити добар резултат. Пуно посвјећујемо пажњу младима, а надам се да ћемо ускоро формирати А репрезентацију Републике Српске - истакао је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске који је такође учинио све да клинци добији све што је потребно како би отишли у Грчку.

Прије поласка рукометаши Републике Српске са делегацијом посјетили су манастир Светог Василија Острошког у Бијељини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана