Кад новац удари у главу

Г.С.
Кад новац удари у главу

ВИГО - Фудбалер Селте Санти Мина осуђен је на четири године затвора због сексуалног напада који се догодио 2017. године.

Мина је у то вријеме носио дрес Валенсије, а утврђено је да је био у друштву тадашњег саиграча Давида Голдара у чијем аутомобилу се напад и догодио.

Тужилаштво је тражило казну од осам година затвора, док је по приватној тужби адвокат захтијевао девет и по година за покушај силовања. Мина је на крају осуђен за “блажи” преступ, док је Голард ослобођен оптужби.

Уз затворску казну суд је Мини изрекао и новчану казну у износу од 50.000 евра као и забрану приласка оштећеној дјевојци ближе од 500 метара у наредних 12 година. Мина је тврдио да је до сексуалног односа дошло уз пристанак, али то није успио да докаже на суду. Из Селте су најавили да неће имати разумијевање за играча и да ће с њим раскинути уговор.

Мина је само један у низу играча који су осуђени или против којих се води процес због исте ствари. Некадашњи енглески репрезентативац Адам Џонсон приводи крају шестогодишњу робију због сексуалних активности са петнаестогодишњом дјевојчицом која је, према ријечима судије, претрпјела тешке психичке повреде.

Послије три године је изашао из затвора и чак покушао да се врати фудбалу, али ниједан клуб није желио да га ангажује.

Са најозбиљнијим оптужбама од свих колега који на рачунима имају милионе, па очигледно мисле да могу да добију све што пожеле сусреће се актуелни члан Манчестер ситија Бенџамин Менди. Бека “грађана” и репрезентације Француске оптужило је пет различитих дјевојака за седам силовања и један сексуални напад. Извјесно вријеме провео је у затвору, да би почетком године пуштен уз кауцију да се брани са слободе.

У озбиљним проблемима је и члан градског ривала Манчестер јунајтеда Мејсон Гринвуд који је оптужен да је физички злостављао своју дјевојку Харијет Робсон, која је фотографије узнемирујућег садржаја објавила на друштвеним мрежама. Баш као и Менди, Гринвуд је пуштен да се брани са слободе, али је суспендован и велико је питање да ли ће и када обући дрес “ђавола”. 

У проблему је и највећа звијезда исландског фудбала Гилфи Сигурдсон, који је средином прошле године оптужен за педофилију и од тада није уписао ниједан наступ за Евертон који га је суспендовао.

Робињо не смије из Бразила

Бивши бразилски фудбалер Робињо добио је девет година затвора у Италији због силовања двадесеттрогодишње дјевојке. Ипак, он је и даље на слободи, а тако би могло и да остане јер се налази у Бразилу. Како устав његове домовине забрањује изручење својих држављана у друге земље, бивши ас Милана, Реала и Манчестер ситија вјероватно никада неће завршити иза решетака, али је без обзира на све ово велика мрља у његовом животу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана