Јувентус се провукао у Лигу Европе

Б92
Јувентус се провукао у Лигу Европе

Фудбалери ПСЖ-а савладали су Јувентус у Торину (1:2) посљедњем колу групне фазе Лиге шампиона.

Тиме су гостујући фудбалери обезбједили прву позицију у групи Х пред нокаут фазу континенталног такмичења, упркос нешто слабијој партији играча Кристофа Галтијеа.

„Стара дама” је била та која је диктирала темпо на почетку меча, имала више покушаја, али и била мање одлучна. На крају их је коштала једна изгубљена лопта скоро на половини, која је доказала колико противнику мало треба.

Лопта је стигла до Килијана Мбапеа ког су Гати и Локатели покушали на све начине и свим дјеловима тијела да зауставе, али не да нису успјели већ је француски нападач прецизним ударцем са ивице шеснаестерца довео свој тим у предност.

Награђен је Јувентус за упорност када је прије одласка на паузу Леонардо Бонучи изједначио, али ни то није био довољан ветару леђа домаћину. Умјесто да сами одлучују о својој судбини, то су препустили другима.

Противник није био истог менталног склопа, те је Галтје уочио да су његовом тиму потребне свјеже ноге. Увео је бека Нуна Мендеша и то му се одмах исплатило када је овај искористио Мбапеов пас у простор и из првог додира са лоптом постигао гол којим је поставио коначан резултат.

У другом мечу ове групе Бенфика је убједљиво славила у Хаифи резултатом 1:6 и тако донијелеа Јувентусу пролаз у нокаут фазу Лиге Европе са само једном побједом и пет пораза.

У једном тренутку је Макаби изједначио и држао треће мјесто групе неколико минута, али је лисабонска екипа жељела то прво мјесто (у једном тренутку га и имала) и дошли би до њега да управо њихов бивши играч Мендеш није постигао гол који је ПСЖ-у донио побједу у Торину.

Напослетку је француски представник тај који ће са прве позиције у нокаут фазу, Бенфика ће сигурно бити задовољна самим проласком из групе у којој су играли са ПСЖ-ом и Јувентусом, Италијани ће тражити начин да извуку сезону у Лиги Европе, док је Макаби апсолутно највећи губитник у овој групи и питање је да ли су заслужили више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана