Јутјубер Џејк Пол бориће се против Мајка Тајсона 20. јула

Танјуг
Јутјубер Џејк Пол бориће се против Мајка Тајсона 20. јула

Амерички Јутјубер и професионални боксер Џејк Пол бориће се у бокс мечу против бившег свјетског шампиона Мајка Тајсона 20. јула, али још није прецизирано да ли је ријеч о званичној борби или егзебиционом мечу.

Њих двојица бориће се у Тексасу, а борбу ће директно преносити и стриминг платформа Нетфликс, преноси Би-Би-Си.

''Мој циљ је да постанем свјетски шампион, а сада имам прилику да се докажем против највећег шампиона свијета у тешкој категорији, 'Најгорег човјека на планети' и најопаснијег боксера свих времена. Вријеме је да успавам Гвозденог Мајка'', написао је Пол на свом налогу на мрежи Икс.

Тајсон је завршио професионалну каријеру 2005. године, а посљедњих егзибициони меч имао је 2020.

Он ће напунити 58 година три недјеље прије меча са Полом (27), који је у побиједио Рајана Бурланда у својој 10. професионалној борби.

Тајсон је са 20 година постао најмлађи свјетски шампион у тешкој категорији 1986, а прије тога је 26 од 28 борби добио нокаутом.

Једини је боксер тешке категорије који је истовремено држао ВБА, ВБЦ и ИБФ титуле 1987. године, али је његова владавина уједињеног шампиона завршила 1990. године када га је побиједио Бастер Даглас у једном од највећих преокрета у историји бокса.

Иако је накратко повратио ВБА и ВБЦ титуле 1996. године, тада је претрпео узастопне поразе од Евандера Холифилда, при чему је другу борбу изгубио када је Холифилду одгризао дио уха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана