Јуниорски тим Игокее стигао до трећег мјеста АБА лиге: Претплаћени на бронзу

Милан Зубовић
Јуниорски тим Игокее стигао до трећег мјеста АБА лиге: Претплаћени на бронзу

БАЊАЛУКА - Јуниорски тим Игокее као да је претплаћен на треће мјесто у АБА лиги.

Четврти пут у пет година млади тим из Александровца стигао је до бронзане медаље на регионалном такмичењу чиме је потврдио континуитет у раду. Да се добро ради са талентованим играчима у Игокеи јасно се види из чињенице да клуб има највише наступа на завршним турнирима (четири), док Мега има највише титула (три), а ове сезоне одбранила је пехар.

Тренер Слободан Кецман поновио је прошлосезонски успјех када је такође био треће, а прије њега бронзане медаље са екипом освајали су Александар Ћикић и Жарко Милаковић.

- Освајање трећег мјеста представља велики успјех за наш клуб, јер смо наставили низ добрих резултата. Имамо највише наступа на Фајнал фору, уз Мегу, што је јако тешко постићи јер сваке године екипа се много мијења и неки нови клинци ступају на сцену. Заузимањем трећег мјеста остварили смо циљ, показали се у најбољем свјетлу и наставили да развијамо играче за сениорски тим - истакао је Кецман.

Успјех екипе је већи ако се зна да Кецман није могао рачунати на Дејана Павловића, Душана Макитана и Огњена Радошића.

- Штета што њих није било и вјерујем да бисмо са њима успјели боље парирати Меги у полуфиналу када смо остали без снаге на крају, јер смо имали скраћену ротацију. Пружили смо јак отпор тиму који има два члана сениорске екипе при чему је један од њих репрезентативац Србије и заиста сам поносан на момке као и начин на који су се борили. Снагу су показали у утакмици за треће мјесто против домаћина Цедевита Олимпије када су се издигли након пораза. Меч је био поприлично изједначен, осјетио се умор након полуфинала, али захваљујући Велибору Миловановићу, који је убацио десет поена у самом финалу, стигли смо до бронзе - рекао је Кецман.

Руководиоци и стручни штаб јуниорског тима могу се похвалити да су на велику сцену “избацили” Далибора Илића, Косту Кондића, Дејана Павловића, Стефана Симанића, Вука Бошковића и Амсала Делалића.

- То је још једна потврда доброг рада. Једни су већ стандардни чланови првог тима, други чекају своју прилику, а трећи снажно куцају на врата прве екипе тако да нема зиме за сениоре - нагласио је Кецман.

Идеални Бошковић

Вук Бошковић предводио је екипу на терену и другу сезону заредом изабран је у идеалну петорку. Поред њега чланови идеалног тима су Никола Јовић и Андрија Грбовић из Меге, Томислав Ивишић из Студентског центра и Саша Циани из Цедевита Олимпије. За најкориснијег играча (МВП) изабран је Андрија Грбовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана