Јуниорски Куп Српске предигра сениорском финалу

Д. Д.
Јуниорски Куп Српске предигра сениорском финалу

БАЊАЛУКА - Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске заказали су редовну сједницу Скупштине за 28. априла у 12 часова у Бањалуци.

Šто се тиче доношења одлуке о вршењу ревизије финансијских извјештаја за 2022. годину и начину избора овлашћеног ревизора информацију је дао Огњен Ваљић, генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске.

-Прикупићемо три понуде и од њих прихватити најповољнију везано за вријеме и цијену, а одлуку ћемо донијети да ли кроз Комисију за хитна питања или на сљедећој сједници Извршног одбора – рекао је Огњен Ваљић.

Највише дискусије било је на тачки везано за информацију о састанку Радне групе за реорганизацију омладинских лига Фудбалског савеза Републике Српске коју су поднијели Горан Ђукић, координатор Комисије и Бојан Кушљић, потпредсједник Савеза.

-Било је великих проблема током првенства које смо детектовали и у наредних неколико састанака на Комисији треба да дефинишемо став. Замисао је да се Омладински Купу Републике Српске организаије по регионалном принципу и да финале буде предигра сениорском Купу – истакао је Горан Ђукић.

Бојан Кушљић је истакао:

-Морамо да уозбиљимо омладинске селекције, имамо одређена “преклапања” са такмичењима ФС биХ што се тиче лига и без њих се то не може завршити ни ријешити. Требамо упутити допис ФС БиХ по том питању.

Закључено је да се Комисија прошири за још једног члана, а то је Мирко Милошевић и да настави дјеловање у започетом смјеру, односно да се организује омладински Куп Републике Српске, те да финале јуниора буде предигра сениорском финалу.

За координатора за праћење и анализу рада Судијске и Такмичарске комисије Фудбалског савеза Републике Српске у прољећном дијелу сезоне именован је Дарко Малешевић из Бањалуке.

На основу дописа Подручног Фудбалског савеза (ПФС) Бијељина Чедомир Вићић из Угљевика је предложен на листу контролора Прве лиге Републике Српске умјесто Милана Станића. Након оставке Синише Лазића, члана Комисије за судије и суђење Фудбалског савеза Републике Српске, умјесто њега је предложен Зоран Грбић.

Драган Мејакић, предсједник Комисије за судије и суђење Фудбалског савеза Републике Српске поднио је оставку због пословне заузетости, а ову функцију у прољећном дијелу сезоне обављаће Зоран Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана