Јуниорке ЖРК Борац навикле на успјехе

Дарко Драгичевић
Јуниорке ЖРК Борац навикле на успјехе

БАЊАЛУКА – У Женском рукометном клубу Борац не морају да брину за будућност! Трећи пут у посљедње четири године Бањалучанке су освојиле титулу шампиона у јуниорској конкуренцији, те показале да им у овом узрасту  нема премца.

На финалном турниру у Бањалуци у финалу су савладале Слогу 2013 са убједљивих 37:25. Блистала је Милана Раилић са 13 голова док је Азра Летић додала седам. У полуфиналу су савладале Кривају 23:20, док је Слога 2013 савладала Зрињски 34:29.

Бањалучанке су покупиле и сва индивидуална признања. Најбољи стријелац је Милана Раилић, најбољи голман Дуња Јуркас а најбољи играч Ивана Бобић све рукометашице Борца.

-Освајање титуле шампиона у јуниорској конкуренцији је круна веома напорне сезоне. Након завршетка сениорске сезоне наставиле смо са квалитетним радом. Тренирале смо сваки дан и на крају смо дошле до трофеја и  све то наплатиле – истакла је Милана Раилић. Млада рукометашица је већ значајан „шраф“ екипе и у сениорској конкуренцији а истиче да најбоље тек слиједи.

-Знале смо какав нас меч очекује и да је дуел против Криваје финале прије финалча. Одиграле смо одлично и славиле, док смо у финалу биле заиста убједљиве. Ово је успјех читавог тима који је напорно радио а из тимске игре су дошле и појединачне награде које су нам само мотив да наставимо с још бољим радом-додала је Раилићева.

Најбоља играчица турнира била је Ивана Бобић.

-Пресрећне смо због трофеја. Показалее смо да смо најбоље у овој конкуренцији јер је ово већ трећа титула у четири године. Имали смо веома тешко полуфинале гдје је ривал успио да изједначи али смо затим појачале темпо, показале свој квалитет и славиле. У финалу смо биле  веома расположене и стекле смо предност. Искрено тимски трофеј нам је најважнији. Индивидуална признања пријају али она добијају  на значају само ако је и екипа славила да употпуне те успјехе. На крају овај пехар и медаље су крунисале сезону – истакла је Ивана.

На клупској страници ЖРК Борац објављена је слика са првог турнира у Бијељини на којем су Милана Раилић и Ивана Бобић проглашене за најбољу и  најперспективнију рукометашицу. Сада су готово идентичну слику рукометашице направиле на финалном турниру јуниорки гдје су опет узели признања за најбољег стријелца и играчицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана