Јуниори без премца у БиХ: Пехар утјехе за РК Борац

Г.С.
Јуниори без премца у БиХ: Пехар утјехе за РК Борац

БАЊАЛУКА - Јуниорска екипа Рукометног клуба Борац (играчи рођени 2004. године) је нови-стари шампион БиХ. Бањалучани су у финалу које је одиграно у Сарајеву побиједили Зрињски из Мостара са 28:20.

Црвено-плави су у полуфиналу декласирали Босну 33:17. Прије тога су у групној фази добили три меча: Коњух 27:23, Слога (ГВ/У) 29:22 и Жепче 26:20.

Бањалучани су добили и појединачна признања. За најбољег играча завршнице јуниорског првенства БиХ изабран је бек Никша Петровић, док је најуспјешнији голман Берин Бркић (обојица из Борца).

Тренер Деан Кнежевић био је изузетно задовољан након финалног турнира партијама које су пружили његови изабраници.

- Све заслуге за одбрану титуле шампиона у БиХ иду овим момцима који су одиграли фантастичан финални турнир. На њему су убједљиво савладали све ривале. Полуфинале и финале су одиграли заиста на високом нивоу, готово без грешке, забиљежили су високе побједе и сматрам да су још једном показали да су у овој конкуренцији без премца. Иако не волим да истичем појединце заиста су сјајно одиграли Никша Петровић и Огњен Каламанда, док је Берин Бркић бриљирао на голу - истиче тренер јуниорске екипе.

Доста момака из овог тима је већ добило шансу у сениорском тиму Борца. Иако је сезона била резултатски слаба управо је ова јуниорска титула утјеха за њих, али и за клуб.

- Ова титула је дошла као резултат доброг рада Борчеве школе. Многи од њих су добили шансу и заиграли за сениорски тим. Показали су да имају потенцијала и наговијестили да у будућности могу да буду стандардни чланови сениорске екипе. Наравно, треба истрпјети њихове младалачке грешке и сигурно је да ће они знати да узврате - поручио је тренер Кнежевић.

Квалитет ових момака већ је препознат и у региону, тако да је Берин Бркић већ потписао за македонски Охрид, али је упркос томе био уз своје саиграче и бранио на првенствима Републике Српске и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана