Ју-Ес опен без Ђоковића гледанији од оног са Ђоковићем

ГС
Foto: Танјуг

Позната америчка телевизија "ЕСПН" објавила је гледаност за Ју-Ес опен 2022. године, која је већа него прије 12 мјесеци.

Занимљиво је да је у шест најгледанијих мечева на "ЕСПН"-у има чак четири женска.

Најгледанији био је дуел Серене Вилијамс и Ајле Томљановић у којем је Американка (највјероватније) завршила каријеру. Тај дуел имао је просјечну гледаност од 4,6 милиона.

И у наредном играла је Серена, а то је био окршај рунде раније против Контавејт (3,6 милиона).

На трећем мјесту нашао се окршај Алкараса и Тијафоа који је отишао у пет сетова у полуфиналу (2,9), док је четврта опет Серена и њен дуел са Данком Ковинић у првој рунди (2,7).

Пету позицију заузимају, вјеровали или не, Коко Гоф и Каролин Гарсија (2,6), а тек на шестој је сензационална побједа Тијафоа над Надалом (2,4).

Мушко финале између Алкараса и Руда гледало је 2,1 милион људи, док је женско између Швјонтек и Жабер гледало 1,7 милиона.

"ЕСПН" је објавио и да је гледаност порасла за 50 одсто у односу на 2021. годину, када је титулу код дама освојила Ема Радукану, а код мушкараца Данил Медведев.

Ипак, вриједи истаћи да је прошлогодишње финале жена гледало 3,4 милиона, а финале мушкараца 2,7 милиона, тако да је јасан закључак да је потенцијални крај каријере Серене Вилијамс изразито подигао статистику "ЕСПН"-а током Ју-Ес опена.

Ове бројке треба узети са резервом с обзиром да је "ЕСПН" само једна од многобројних ТВ кућа које су преносиле мечеве широм свијета, али исте дају добар примјер тога за шта су се гледаоци у САД одлучивали током турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана