Јовићева жели на гренд слем турнире

Милан Зубовић
Јовићева жели на гренд слем турнире

Бањалука - Млада бањалучка тенисерка Николина Јовић 2012. годину сматра веома успјешном, а жеља за ову такмичарску годину је да избори пласман на бар један од јуниорских гренд слем турнира.

Прошле сезоне освојила је неколико турнира, а круна каријере било је играње у четвртфиналу најпознатијег свјетског тениског турнира за јуниоре Оранж боул на Флориди крајем децембра. Ова четрнаестогодишња Бањалучанка пред себе је ставила нови циљ да направи још боље резултате и већ је најавила учешће на ITF турнирима у Италији, Француској, Аустрији те САД.

- Поносна сам на своје резултате током 2012. године који су сигурно могли бити бољи да су ме мимоишле повреде, али и оне су саставни дио спорта. Играла сам финале у категорији до 16 година у Новом Саду, затим је слиједило финале ITF-а у Мостару, па тријумф на љетњем првенству Србије и полуфинале ITF-а у Никшићу до 18 година. Добро сам играла и у Милану на турниру прве категорије до 16 година. Освојила сам титулу у Крању на ITF турниру четврте категорије. Циљ у 2013. години је пласман међу првих 100 на ITF листи до 18 година. Надам се да ћу то остварити до јуна да бих стекла право играња на јуниорским гренд слемовима, што би био велики корак напријед у мојој каријери - изјавила је Јовићева.

Посебно наглашава да је четвртфинале Оранж боула за њу највећи успјех.

- Повреда ме је доста омела прошле године. Сви моји планови, жеље, амбиције у том тренутку за сезону 2012. пали су у воду. Период лијечења, па рехабилитације је потрајао, тако да сам изгубила дио прољећних турнира, а онда, када је повреда залијечена, требало је времена да се вратим у форму. На тренингу сам повриједила зглоб ноге и то баш у најнезгоднијем тренутку пред квалификациони "Најк" турнир за одлазак у САД. Успјела сам да то санирам и колико-толико спремим за Оранж боул на коме сам одиграла четвртфинале. Сигурно да је то за мене највећи успјех до сада и велики подстицај за даљи рад, јер сада имам мотива - додала је Николина.

Николинин отац Дарко поносан је на успјехе кћерке, али је истакао да им се из Бањалуке веома мало помаже.

- Тенис је скуп спорт. Путује се доста по свијету и највећи дио трошкова покрива наша породица, док нам је у неколико наврата помогло и Министарство за породицу, омладину и спорт Републике Српске. Наћи спонзоре у Бањалуци је практично немогућа мисија, јер нико није заинтересован за улагање у спорт. Својевремено нам је помагао и Милан Радаковић из ТК Младост, који нам је бесплатно давао терене на коришћење, али је мало људи као што је он. Николина наступа за Србију и од тамошњег савеза имамо помоћ у логистици и трошковима путовања. Имамо шансу да ове године направимо одличне резултате, али нам је потребна помоћ јер већа такмичења изискују много више средстава него што је до сада био случај - казао је Дарко.

Тениски савез РС

Према ријечима Дарка Јовића, подршка Тениског савеза Републике Српске поправила се у посљедњих неколико седмица.

- Било би добро када би институције и Републике Српске и Бањалуке препознале Николинин таленат и помогли нам онолико колико могу. Сарадња са Тениским савезом РС није била на задовољавајућем нивоу, али се то поправља у посљедње вријеме и надам се да ћемо имати још бољу подршку нашег савеза - рекао је Дарко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана