Јовић хит у Италији - Прво га тјерали, сад га величају

Д. Д.
Јовић хит у Италији - Прво га тјерали, сад га величају

ФИРЕНЦА - Италијани баш немају мјеру, ни у критикама, али ни у похвалама. Прије само 15 дана тјерали су Луку Јовића из Фјорентине, а сад га упоређују са Душаном Влаховићем и истичу како се "препородио и да игра као у најбољим данима".

Српски нападач је уз спорну одлуку на мечу Нант -Јувентус прва тема у италијанским медијима. За партију у Браги добио је оцјену осам, те бројне похвале за игру и реализацију.

"Напокон осмијех на лицу Јовића" наслов је који доносе портали који прате Фјорентину. Још једном су се тако потврдиле ријечи прослављеног Жозе Муриња "Свакога дана провјерим у новинама да ли сам геније или надобудна незналица".

Фјорентина је одиграла можда и најбољу партију ове сезоне, Лука Јовић је постигао два гола и поново показао да итекако може да буде опасан. Италијани џвале голове, али и пожртвованост као и кретање нападача. Са ова два гола Јовић је дошао до бројке од шест у Лиги конференција и први је стријелац такмичења.

У извештајима медија се истиче да је Јовић имао најбољи приступ од када је дошао у Фиренцу и сада се у клубу надају да ће наставити тако и у шампионату. Повлачи се још једна паралела са Влаховићем, наиме, Душан је почео да даје голове када је Прандели ријешио да му да шансу у континуитету. Другим речима значи да га држи у тиму без обзира да ли даје голове.

Вићенцо Италијано је у изјави након меча најавио нешто слично.

-Кад одиграмо овако нападачки и расположено онда можемо да будемо радосни. Ова побједа нам је важна због морала. Јовић? Био је одличан, екипа му све више вјерује а и он се додатно труди. Лука треба да почне да има континуитет на мечевима. Ротирам их да би сви добили самопоуздање. Да ли се Јовић смије? Голови чине чуда, надам се да ће свима измамити осмијех. Сада морамо пронаћи континуитет у свим аспектима. Предсједник нас је пратио и жељели смо да му дамо сатисфакцију. А својим приступом утакмици Јовић се озбиљно намеће за стартну поставу- рекао је након меча Италијано.

Нападач из Бијељине је најављен за недељни меч против Емполија. Мали дерби Тоскане је веома битан за Фјорнетину јер им у шампионату Италије баш и не иде, бод у пет мечева, на само +7 су од зоне испадања. Сви се надају да ће се повратком Јовића у тим то промијенити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана