Јована Стевановић позвана у репрезентацију

Srna
Foto: Srna

СРЕБРЕНИЦА- Сребреница никада није имала женски одбојкашки клуб, али има одбојкашицу која је добила позив за репрезентацију БиХ узраста до 17 година.

Ријеч је о петнаестогодишњој Јовани Стевановић која воли овај спорт и прије три године почела је да тренира, а врло брзо и да игра за селекције женског одбојкашког клуба из најближег и сусједног Братунца.

Јована игра на позицији средњег блокера, а одбојку тренира већ три године.

Као изузетно даровита, она је ове године наступала за сениорску екипу Братунца која се пласирала у Прву лигу Републике Српске, што је изузетан успјех за овај веома млади састав, мали клуб и мјесто.

Наступала је и за кадетски тим Женског одбојкашког клуба /ЖОК/ Братунац који је освојио друго мјесто у Републици Српској и постао шампион БиХ на финалном турниру у Орашју.

Позив за репрезентацију обрадовао је Стевановићеву која каже да су њен труд и квалитет уочени, а вјерује и да ће оправдати повјерење и достојно представљати клуб и мјесто из којих долази.

Стевановићева сматра да је учешће на финалном турниру за кадетског првака БиХ било пресудно за добијање позива у репрезентацију, те је изразила захвалност саиграчицама и клубу.

Она додаје да је радује што је њен клупски тренер Радован Петковић постао и теренер репрезентације БиХ што јој улива додатно самопоуздање и жељу за доказивањем и потврђивањем квалитета, те стицањем неопходног искуства.

Крајем овог мјесеца Стевановићева ће кренути на репрезентативне припреме за "Балканијаду" у Врању, а након тога предстоје нови репрезентативни изазови и клупске обавезе и наступ за двије клупске селекције и наредне сезоне, с тим што је у сениорској у већем рангу такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана